Dalto B1 verslikt zich in Groen Geel B1

Op papier leek het best goed te doen. Groen Geel had nog zo niet goed gepresteerd en stond in de ranglijst onder Dalto in de competitie. De wedstrijd begon ook goed en er werd behoorlijk gescoord. Halverwege de eerste helft stond het al 6-4. Geen grote voorsprong, maar de voorsprong werd een puntje uitgebouwd naar 8-5.

De coach van Groen Geel besloot toen een time-out te nemen en sprak het team flink aan op de achterstand. Het klonk absoluut niet als positief coachen, maar de time-out had wel effect. Niet zozeer dat Groen Geel beter ging spelen, maar bij Dalto was het ritme er uit. Er volgden een paar vrije worpen die Dalto er niet in kreeg, maar Groen Geel wel. Dalto scoorde er nog maar twee, Groen Geel ging gewoon door en toen stond 10-10 bij rust.

Wel jammer van de voorsprong, maar die kun je ook weer opnieuw opbouwen. Het werd ook inderdaad 11-10 voor Dalto, maar op de een of andere manier waren de rollen plotseling omgedraaid en stond het 11-13. Intussen liepen Carel en Joni warm langs de kant maar toen Carel er in kwam om Jannick af te lossen was de achterstand al 3 punten. Dalto bleef achter de feiten aanlopen en het verschil bleef steeds 3 of 4 punten. Even leek Groen Geel zelfs nog door te drukken toen het 16-21 werd, maar Dalto herstelde zich toch een beetje en had ook de laatste score.

Eindstand 17-21 en daardoor staan Dalto en Groen Geel nu gelijk op de 4e en 5e plaats, met 3 punten achterstand op de koploper.

Carel Wielinga sr