Doryan Voorneveld geslaagd als KNKV-scheidsrechter

In de zaalperiode werden de seniorenteams 2, 3 en 4 door ons in samenwerking met het bestuur benaderd met een “voorstel dat je niet kunt weigeren”. Dit voorstel had betrekking op het voorkomen van punten in mindering en het terugdringen van de boetes wegens het te weinig door Dalto leveren van neutrale scheidsrechters (voor wedstrijden bij andere verenigingen). Het voorstel landde positief bij Dalto 4 en drie spelers gaven zich op voor de verkorte opleiding tot KNKV-scheidsrechter. Door onvoorziene omstandigheden en een forse blessure haakten er helaas twee af. Maar Doryan zette door.

Na twee wedstrijden in Hoenderdaal onder begeleiding oefenen ging hij op voor het KNKV-traject van vier wedstrijden met begeleider buiten Driebergen. Op zaterdag 27 mei, bij een temperatuur van 31 graden, floot hij een meer dan puike wedstrijd bij ODIK in Barneveld. Het eerste wat de examinator zei in het gesprek na de wedstrijd was: “Gefeliciteerd, je bent geslaagd.”

Doryan toonde hiermee aan dat seniorenspelers die het korfbalspel goed begrijpen binnen korte tijd een certificaat KNKV-scheidsrechter kunnen behalen.

Dalto en het KNKV hebben er een prima scheidsrechter bij gekregen.Doryan Voorneveld

Doryan, van harte gefeliciteerd!

Namens de Dalto Arbitragecommissie

Ron