Urgent: Dalto zoekt bestuursleden!

De poster spreekt voor zich . . .

Dalto zoekt bestuursleden

Tijd voor een nieuw team – al over nagedacht?

Word lid van het bestuur van Dalto/BNApp.nl

Toen ik aantrad in het bestuur in 2010 zei ik dat ik de rol van voorzitter een erebaan vond en dat vind ik nu nog steeds. Het is mooi om te doen, ik krijg er heel veel voor terug en heb enorm veel geleerd. Dalto is een prachtige vereniging met heel veel fijne mensen. We hebben meer dan 225 vrijwilligers en dat is uniek. Onze D-Side is bekend en berucht met als recente hoogtepunten de laatste wedstijd in het seizoen 2015/2016 bij TOP en de derde play off-wedstrijd bij KCC nog niet zo lang geleden. Bovendien vind ik korfbal een prachtige sport, jongens en meisjes die leren intensief samen te werken in één team. De wereld zou daar meer van kunnen gebruiken.

De meeste bestuursleden zijn aan het einde van hun termijn. Sommigen gaan door in een andere vrijwilligersfunctie en anderen willen hun tijd anders invullen. De termijn van Nicolette liep in december 2016 af. De termijn van Ronald en Carla loopt af in juni van dit jaar en mijn termijn loopt af in juni 2018. Niemand van ons laat zomaar iets vallen, daarom loopt het in het bestuur zo goed en blijft alles doorgaan. Dat maakt opvolging lastiger.

We hebben dit in een bestuursvergadering besproken. Het lijkt ons niet verstandig als er 4 mensen tegelijk aftreden. Daarom hebben we per persoon uiterste data gesteld voor opvolging. De opvolging van Nicolette (Secretaris) is het meest urgent. Daarna volgen Ronald (Penningmeester) en Carla (Korfbalzaken) uiterlijk in de tweede helft van dit jaar en ik zal uiterlijk in juni 2018 aftreden. De termijn van Ben (Fondsenwerving en PR) loopt af in juni 2019.

Daarnaast zoeken we voor de SokD nieuwe bestuursleden. De stichting speelde een belangrijke rol in de realisatie van ons mooie clubhuis. Drie van de vier huidige bestuursleden, Jan van Veldhuizen (voorzitter), Wim Heijbroek (Bouw gerelateerde zaken) en Walter van Wijk (Penningmeester) kwamen vanuit het verenigingsbestuur en vormen vanaf het begin het stichtingsbestuur, uiteraard met hulp van een heleboel anderen. Ook zij willen hun tijd anders invullen.

Voor beide besturen zijn wij nu op zoek naar kandidaten. Vooral voor de vereniging zoeken we een combinatie van “Dalto”-mensen,  zoals Nicolette, Carla en David (ex-bestuurslid) en relatieve buitenstaanders zoals Ronald, Ben en ikzelf.

We benaderen zelf regelmatig mensen, maar we kunnen niet iedereen zelf vragen. Bij deze dan ook de oproep om zich beschikbaar te stellen voor een bestuursfunctie. Dalto is een mooie club, meedraaien in het bestuur is echt leuk en leerzaam. Ik kan het iedereen aanraden!

Wil je meer weten over een van de functies, dan praten we graag met je. Je kunt ook de leden van de vrijwilligerscommissie benaderen.

Namens het Dalto-bestuur

Paul van de Griendt