Verslag Blauw Wit 2 – Dalto/BNApp.nl 2

Blauw Wit 2 – Dalto/BNApp.nl 2 27-25, rust 16-14

Door het verlies van afgelopen dinsdagavond zorgden we zelf nog voor veel druk op de laatste competitiewedstrijd want degradatie past niet in ons plaatje! Volle bak dus vandaag en volledig de focus op het sprokkelen van een punt of meer tegen het altijd lastig bespeelbare Blauw Wit.

Het praatje vooraf was dan ook helder en duidelijk voor iedereen en onder het genot van onze zonnige vriend en de winegums waren we er klaar voor.

We pakten brutaal een voorsprong door een doelpunt van Aryan. Hoppa, dat is de bedoeling. Jammer genoeg was Blauw Wit niet van plan om mee te werken en binnen de kortste keren keken we tegen een 4-1 achterstand aan. Dit betekende dat we in de achtervolging moesten. Met hard werken en geduldig aanvallen kropen we langzaam maar zeker dichterbij via doelpunten van Danny (2x), Rudo en Elmer (6-5).

Het zou wel lekker als we nu die gelijkmaker scoorden maar ook nu weer pakte Blauw Wit het initiatief terug en liepen weg naar 10-5. Pfff schiet niet op zo.

Weer zoeken naar nieuwe energie om die achterstand goed te maken. Dat lukte maar matig maar via doelpunten van Rudo, Aryan (sw Danny), Elmer en nog een keer Aryan vanaf de stip (Danny) kropen we ietsjes dichterbij (13-9).

De doorloopbal van Rudo was een hele mooie na een lange aanval; leuk als je als vak je hard werken beloond ziet! Als Danny dan even later zijn vrije bal scoort komen we wat meer in een flow (14-11) en jutten we elkaar nog even op om een tandje bij te zetten.

Aan de hand van Esmee, Rudo (sw Elmer) en Danny werd de ruststand 16-14.

Genoeg te bespreken in de kleedkamer en ik kan je verzekeren de vonken spatten er vanaf.

Vol goede moed en hernieuwde afspraken verder in de tweede helft. Er zijn voldoende kansen om hier niet met lege handen vandaan te gaan. Toch jammer dat Blauw Wit echt niet wil meewerken aan onze afspraken want zij begonnen scherper dan wij aan die tweede helft: 19-14.

Aanvallend maakten we toch niet altijd de juiste keuzes en verdedigend lieten we gaatjes vallen. Het duurde echt wel even voordat we de aanvallende ban konden doorbreken. Met een afstandsschot is het Danny die die ban doorbrak en het deed wat met het team.

We zien de spirit weer terugkomen ondanks nog twee tegendoelpunten. Vanaf de 21-17 (Danny en Lotte) komen we iets meer in de wedstrijd maar blijft het aan de andere kant toch ook best moeizaam gaan. Tegenstrijdig dus…

Twee doelpunten op rij van Rudo (na hard werken van Elmer en Esmee en Jesse onder de korf) kwamen we op 24-20. Dat leek er weer wat meer op en nu verder.

Helaas bleef het moeizaam gaan en bleef Blauw Wit rustig hun ding doen en mee scoren waardoor wij in de achtervolgingsmodus moesten blijven (25-20). Gelukkig bleef het team dat ook echt doen met hard werken voor elkaar en als één team aan de bak!

Michelle bracht ons weer op een verschil van vier doelpunten (25-21) maar Blauw Wit scoorde weer mee (26-21). Duidelijke afspraken in de beide aanvallen zijn weer doelpunten van Rudo en Danny (26-23), maar helaas bleef ook Blauw Wit raak schieten (27-23).

Met doelpunten van Rudo en Jesse werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 27-25 en dat was helaas niet wat we voor ogen hadden. Komende zaterdag dus nog eenmaal volle bak om die ellendige degradatie te ontlopen.

Gezien de mooie weersvoorspellingen verwacht ik veel publiek langs de lijn en die zullen jullie ongetwijfeld helpen om die overwinning binnen te schreeuwen!

Nog even de doelpuntenmakers op een rijtje:
Esmee, Jesse, Michelle, Lotte, Aryan 1+ (2), Elmer 2, Rudo 5+ (3) en Danny 8.

Tot zaterdag allemaal,
Astrid