Verslag Dalto/BNApp.nl C1

Wat een zaterdag . . .

Na toch wel de wanvertoning in Gorinchem was het vandaag tijd voor revanche. Tilburg stond, voor de wedstrijd, op één punt en waren dus ook al gedegradeerd.  Maaaaar.. dat zegt dus helemaal niks bij de C1..

Ah fijn, m’n wekkertje ging weer eens veel te vroeg (7.28 uur, ja die 28 is gewoon mooi ik ben niet zo van de standaard wekkers). Om 8.15 uur zag ik iedereen fris en fruitig bij de kantine. Gelijk de auto’s in en op naar Tilburg waar de C1 de pot van vorige week moest doen vergeten. Ik zat bij Arianne in de auto, samen met Margot, Fenna en Anne. Anne is altijd van de maar.. dus ik stapte de auto in en zei tegen de meiden : het is nog vroeg, geen gezeur aan me hoofd, alleen maar positief. Voor An was dat dus uiteraard een fijne rit. Ik vroeg hoe de training gister was en An kon geen antwoord geven.. of naja uiteindelijk wel: Het was suuuuuper leuk. Zo zagen we ook wat prachtige landschappen, dit allemaal te danken aan de tomtom van Arianne. Ook An vond het schitterend!

Nou goed, aangekomen in Tilburg was het ontvangst een stuk vriendelijker. Vriendelijke mensen in het zuiden! De scheidsrechter kwam voor de wedstrijd naar ons toe om te vragen wie de hoofdcoach was, er mocht namelijk maar 1 coach coachen. Dus ik vroeg netjes: Meent u dit echt? ‘Ja dit zijn de regels, ik heb ze ook niet bedacht’.. Ik denk dan: als u het er niet mee eens bent, doen we het toch gewoon net iets anders, zo lang u geen last van ons heeft. Maar nee het mocht echt niet, ik had hem daardoor al wel even zitten… Gelukkig konden Elmer en ik (bleek achteraf) toch gewoon samen coachen, om de beurt staan en anders vanaf de bank roepen ging best prima.

Laten we nu dan maar echt naar de wedstrijd gaan. Ellen en Benji begonnen op de bank, dus wij zaten nog even te kletsen terwijl er in werd gefloten. Hoor ik ineens Babs..? Ik dacht nog.. wat is er nu al? De bal is net uitgenomen… De vakken kloppen niet. Dus ik kijk op: wat klopt er niet denk ik nog..  Toen ik het gelijk zag, de vakken zouden zijn: Ivo, Daan, Fenna en Margot in de aanval en Jannick, Melle, Anne en Joni. Hoe de vakken stonden? Aanval: Ivo, Daan, Anne en Joni, verdediging: Jannick Melle, Fenna en Margot. Ik denk dat u hetzelfde dacht als ik op dat moment. Vooral het 1e verdedigingsvak kon het moeilijk krijgen. Maar vooral m’n gedachte was : HOE KUNNNEN ZE NOU ZO … minder slim ZIJN! Ik kon het even niet plaatsen. Maar goed, veel tijd had ik daar ook niet voor, want Anne had gelukkig al na de 1e aanval de 0-1 genoteerd. Een doorloopbal met TWEE handen, keurig afgerond. Vervolgens duurde het even voor de goals gingen vallen. De automatismen waren er natuurlijk niet en de rebound in dat vak was ook lastig. Gelukkig maakte Joni ook een doorloopbal en stond alles in de verdediging als een huis. Jannick met de 3-0 (die stond een lekker potje te spelen) en Melle met de 4-0 (1 uit 1, VAKER SCHIETEN), Ivo maakte vrij snel ook een doorloopbal, mooi om te zien. Ik zie hem worstelen, hij heeft het even lastig. Dus ik vroeg : wat heb je nodig? Na enige aarzeling kwam eruit dat hij een aangeef nodig had op een lange lijn, dus hij dat tegen z’n vak gezegd. Joni begreep dat natuurlijk als geen ander en BAM goal. Mooi om te zien.. Wie daarna de 6-0 maakte weet ik even niet, volgens mij was het ook Anne of Joni met een doorloopbal.

Nou ja wat zeg je dan in de rust? Joni begon al: oke dit was wel echt dom.. Oke dan hoef ik dat niet meer te zeggen. Verdedigend was er natuurlijk niks op aan te merken, naja we vonden wel dat ze meer op onderscheppen mochten spelen. Aanvallend wel het een en ander doorgenomen. Oh ja en als de tegenstander op de 0 konden houden, zou ik trakteren op de Mac en als we ze op de 1 hielden zou Elmer trakteren.

Ik maakte dan ook een vreugdesprongetje toen Tilburg hun 1e doelpunt maakte. Elmer deed dat ook toen ze hun 2e doelpunt maakte. Daarna weer even de boel op scherp gezet, want dat kon wel beter! Fenna pakte uiteraard weer elke rebound en was zelf weer een stuk gevaarlijker (stapje voor stapje), verdedigend pakte ze ook alles en onderschepte ze aardig wat ballen.. Om maar weer even van haar te genieten.. Jannick stond heerlijk te spelen en schoot er nog een stuk of 3 in, vooral de pass van Margot was heerlijk. An was ondertussen haar doorloopballen met 1 hand aan het nemen en dat had weinig succes.. Neem ze dan ook met 2 handen! Nee nee dat was helemaal geen succes vond ze zelf. Daan had het lastig deze wedstrijd omdat zijn heer veel aan het zakken was. Maar na enige instructie aan het vak wist het vak dit fantastisch af te straffen! Daan schoot er ook nog even 2 in, mooi om te zien hoe dat opgepakt werd. Ellen kwam er nog even in en maakte een mooie doorloopbal. Zo stond er uiteindelijk een mooie 5-12 op het scorebord en konden we snel voor de regenbui de auto in.

Wat is dan de conclusie?

De regels moeten bij de jeugd gewoon anders zijn, twee coaches moet gewoon kunnen. Time-outs erbij en ik ben een tevreden mens.

Opstellingen voor de C1 maken? Ik doe het niet meer hoor, ben benieuwd wat ze woensdag uit de hoge hoed toveren…

Onwijs knap om te zien hoe ze het uiteindelijk toch met z’n tienen hebben opgepakt!

Zaterdag is dus echt de laatste wedstrijd van het seizoen en laat die dan ook nog thuis zijn.. Ik zie u graag!

Barbara