Verslag Dalto/Jumbo Verberne A1

Dalto/Jumbo Verberne A1 verliest in Sassenheim van TOP (20-16)

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen TOP A1 op het programma. Een overwinning zou een grote stap richting handhaving zijn.

We begonnen dan ook goed aan de wedstrijd met 2 doelpunten in de eerste twee aanvallen van Tessa en Jeremie. De eerste paar minuten  hielden we deze flow vast. Helaas lukte dit niet langer. Na 3 tegendoelpunten op rij, waarvan 2 stippen, kwam TOP voor, 3-4.  Hierna was het steeds stuivertje wisselen met steeds maar 1 doelpunt verschil. Er werden veel plaatsfouten gemaakt en één vak had het aanvallend lastig. Ondanks dat het slordig en rommelig was gingen we met een 8-9 voorsprong de rust in.

Na de rust ging het tot de 11-11 weer gelijk op. Daarna scoorde TOP weer 3 keer op rij waardoor we tegen een 14-11 achterstand aankeken. Lotte en Thijs waren ondertussen in het moeilijk aanvallende vak gekomen, om daar voor meer doelpunten te zorgen. Ondanks dat de aanvallen lang waren, vielen de schoten niet en bleven we steeds tegen een achterstand van 2 doelpunten aankijken. Toch kwamen we steeds dichterbij en na doelpunten van zowel Thijs als Lotte stond het 16-16 met nog 5 minuten te spelen. In de laatste  fase van de wedstrijd maakten we te veel fouten en wisten we niet meer te scoren, terwijl TOP juist in deze laatste fase scherp was. Maar liefst 4 keer wisten zij de korf nog te vinden waardoor er bij het fluitsignaal 20-16 op het scorebord stond.

Volgende week spelen we uit tegen PKC. Een lastige tegenstander, maar we gaan met z’n allen vol voor die overwinning, want punten zouden we goed kunnen gebruiken!

Paula