Verslag Dalto/Jumbo Verberne A1

Dalto/Jumbo Verberne stunt tegen (zaal)landskampioen PKC A1!

Zaterdag 20 mei stond Dalto A1 een lastige wedstrijd te wachten tegen (zaal)landskampioen PKC A1. Voor de wedstrijd stonden we 1 plek boven de degradatiestreep (plek 6) met 1 punt voorsprong op plek 7 waar Tempo zich bevindt. Punten waren ongeacht de tegenstander erg welkom.  Met een nogal wat verwarrende tactiek (RICK!!) reisden we af naar Papendrecht.

De wedstrijd was nog maar net in gefloten en PKC had hun eerste afstandsschot erin liggen. Dat niet alleen, PKC schoot de eerste 3 van hun 4 schoten raak waardoor we al gauw 3-1 achterstonden. Dat was een moment dat de wedstrijd op 2 manieren door kon gaan. Manier 1, PKC dendert door en laat niks meer van ons over, of manier 2, DALTO gaat even laten zien wat ze afgelopen jaar geleerd hebben en rechten hun rug. Gelukkig voor de toeschouwers, trainers en de spelers zelf kozen we voor manier 2. Zo bogen we de 3-1 achterstand om in een 3-4 voorsprong. Vervolgens werd het gat niet groter dan 1 doelpunt tot de 8-10, Dalto kon zelfs het gaatje doorslaan tot 8-11, helaas beperkte PKC de schade en kwam vlak voor rust terug tot 10-11.

Het was duidelijk dat DALTO het initiatief had de eerste helft en we hadden sinds de 3-2 niet meer achtergestaan, helaas duurt veldkorfbal niet 1x 35 minuten maar 2x. Voor ons dus de taak om het nog even voltehouden, want de punten konden zeker mee naar Driebergen.

We begonnen meteen de tweede helft goed door het gaatje door te slaan naar 10-12, en vervolgens zelfs 12-17. Ondertussen waren er ook 2 wissels gepleegd om meer rebound te hebben en de wedstrijd langzaam uit te kunnen gaan spleen. Joost kwam erin voor Thijs en even later kwam Joran erin voor Bram.

We hielden PKC de gehele tweede helft op minstens 2 punten afstand, PKC was er alleen zeker nog niet klaar mee. Met hun laatste energie kwamen ze einde tweede helft op 18-19 en was het even billenknijpen. Gelukkig was PKC niet heel tactisch bezig om Tamar vrij te laten, Tamar gooide d’r kleine kans erin waardoor we weer op 2 verschil stonden 18-20. Nog een keer PKC die terug kwam 19-20. Ondertussen was de laatste minuut aangegeven. En het was Joost die Dalto A1 weer liet ademen door de 19-21 te maken.

Gewonnen!!!! 2 punten mee richting Driebergen en de ontlading was groot. Het was één grote team prestatie (alle (basis)spelers hebben gescoord!!) en het was één team dat er stond. Helaas kunnen we niet al te lang feesten, ondanks dat we nu 3 punten voorstaan op Tempo (we moeten nog 2 wedstrijden in totaal spelen) zijn we nog niet veilig. A.s. donderdag op Hemelvaart spelen we tegen onze directe concurrent waarbij de punten erg belangrijk zullen zijn.

A.s. zaterdag zullen wij met dit sterrenteam onze laatste wedstrijd spelen tegen Deetos. Dus als je dit seizoen nog een keer wil genieten van ons, kom dan zeker eventjes een kijkje nemen!

Tot dan!

Tessa