Verslag schoolouderkorfbaltoernooi

Uilenburcht 2 winnaar van het eerste schoolouderkorfbaltoernooi!

Dinsdagavond 19 september heeft het eerste schoolouderkorfbaltoernooi plaatsgevonden. Ongeveer 60 enthousiaste ouders van de basisscholen De Kring, De Uilenburcht en De Vuurvogel hebben kennisgemaakt met de korfbalsport.

Het toernooi bestond uit één poule van vijf teams. De Kring 1 en 2, de Uilenburcht 1 en 2 en De Vuurvogel 1. Elk team speelde vier wedstrijden, eventueel gevolgd door een halve finale en finale. De halve finales waren wedstrijden tussen de De Kring 1 en De Kring 2 en tussen De Uilenburcht 1 en De Uilenburcht 2. De Kring 1 en De Uilenburcht 2 gingen er met de winst vandoor. De Uilenburcht 2 won de finale met 3-1.

Hiermee kwam er een einde aan twee sportieve en gezellige uren. Wat was het fantastisch om korfballers en niet-korfballers zoveel plezier te zien maken! Vaak gehoorde kreten waren: ‘Gooien en vangen gaat nog wel, maar aanvallen, vrijkomen en scoren is lastig!’ of ‘Wat is het eigenlijk toch een mooie sport’.

Volgend jaar komt er zeker een tweede editie. Ons doel is om deze zo snel mogelijk bekend te maken, zodat wij het aantal deelnemende teams kunnen verdubbelen. Wij roepen de scholen in Driebergen op, om minimaal met één team deel te nemen. Ook ouders van middelbare- en basisscholen in de regio, nodigen wij van harte uit!

Mocht u vragen/opmerkingen en/of ideeën hebben, mocht u enthousiast zijn geworden en wilt u vaker korfballen, neem dan contact op met Elmer Groot Hulze (elmergroothulze@hotmail.com).

Alle deelnemers en vrijwilligers, bedankt voor jullie inzet en tot volgend jaar!

Elmer Groot Hulze (en de organiserende ouders van De Kring)

Meer foto’s en een filmpje volgen…