Verslag van de dropping

Dropping D-, C- en B-jeugd

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver; de eerste activiteit van het jaar voor de Dalto d, c en b jeugd stond rood omcirkeld in menig agenda.

Rond een uur of half 9 stroomden de eerste dappere mannen en vrouwen al binnen in het Dalto-clubhuis. Bij sommigen was wel stiekem wat spanning van de gezichtjes af te lezen, het zou namelijk niet zomaar een avond gaan worden. Het was vandaag de avond van DE dropping van het jaar, van geblinddoekt ergens heen worden gereden en maar zien dat je in het donker je weg weet terug te vinden naar de kantine. Om nog maar niet te spreken over de auto’s met jc-leden die rondreden en groepjes probeerden te onderscheppen en op een totaal andere plek weer te droppen. Het zou een spannende avond gaan worden, welk groepje zou erin slagen als eerste terug te zijn? En zou iedereen überhaupt wel weer thuiskomen?

Voor de inspanningen van kilometers lopen, oriënteren en samenwerken moest natuurlijk wel even een stevige bodem gelegd worden. Dit betekende eerst even gezellig samen eten, tactieken uitwisselen en moed verzamelen.

Hierna stond er een spannende film op de beamer van de kantine te wachten om iedereen toch nog een beetje in de sferen van de dropping te brengen. Gelukkig was er ook een bespreeklokaal waar je (al dan niet stiekem) heen kon glippen wanneer de film net wat te spannend bleek te zijn. Ook de begeleiding bleek daar graag gebruik van te willen maken, ik noem geen namen (Thijs en Jarl).

Om half 10, na de laatste schrikmomenten op de beamer en gilletjes van de kids, was het dan echt zo ver, groepjes werden gemaakt en verdeeld met een begeleider per groepje.

Blinddoeken werden tevoorschijn getoverd en 1 voor 1 mochten de groepjes in een busje weg worden gereden, bestemming onbekend. Deze rit bleek al snel lang, donker en hobbelig te zijn en het moment dat je uitstapt was toch wel spannend. Waar zal ik zijn, ga ik het herkennen? Het antwoord was nee. Ik had geen idee.

Gelukkig had ik een topgroepje en werden er meteen naambordjes, bushaltes en andere aspecten bekeken zodat we wisten dat we tegen het bos achter Doorn zaten, de tocht naar huis werd ingezet. Bij elke auto sprongen we in de bosjes om niet gezien te worden door de jc-leden, wat leuke taferelen en natte sokken opleverde.

Na een aantal keer toch gepakt te zijn geweest en op een andere plek te zijn gedropt, kwamen we dan vermoeid maar voldaan bij de kantine. Voor het eerste groepje wachtte een lekkere beloning en ook de rest werd beloond met wat te snoepen en te drinken. Het was immers al 12 uur ’s nachts en na een paar uur lopen hadden we wel wat verdiend.

Leuk om alle verhalen van de andere groepjes te horen na afloop en hieruit bleek dat we mogen concluderen dat de dropping een groot succes is geweest!

Bedankt voor ieders inzet en we zien elkaar weer bij de volgende activiteit op 21 oktober van 11:00 tot 14:00 uur: De Dalto-Fandag!

Jarl