Zure nederlaag Dalto/Klaverblad Verzekeringen in laatste seconden

(fotoserie toegevoegd)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Tempo

Dalto 1 is de zaalcompetitie begonnen met een even verrassende als zure nederlaag van 24-25 tegen Tempo. Dalto stond de hele wedstrijd voor, maar verzuimde om door te drukken. Daardoor kon Tempo aan het eind weer langszij komen, en toonden zij zich ook de koelbloedigste door drie seconden voor het eind de beslissende treffer binnen te schieten. Niettemin mag Dalto moed putten uit de vele dingen die in deze wedstrijd wel goed gingen, en het feit dat er nog 13 wedstrijden zijn om revanche te nemen!

Dalto schoot als een raket uit de startblokken, binnen 13 seconden werd de eerste doorbraak geforceerd, en kon Rene vanaf de stip 1-0 scoren. Kort daarna mocht hij dat herhalen voor 2-0. Mathijs (vrije bal) en Maarten (afstand) zorgden zelfs voor 4-0.  Dat een strafworp scoren geen zekerheidje is bewees Jelle Steenbeek ondertussen, hij miste de eerste stip die hij kreeg. “Jelle de Sloper” werd overigens bij het voorstellen nog luid toegejuicht door de supporters van de D-side, die zijn glorietijd bij Dalto in de Korfbal League nog niet vergeten zijn.

Een andere Steenbeek (Tom) had zijn vizier wel vanaf het begin op scherp staan, hij wist in de eerste helft al vijf keer van afstand raak te schieten. Mede daardoor kon Tempo terug komen in de wedstrijd tot 6-4. Niettemin had Dalto het beste van het spel, er werd vanaf het begin scherp gespeeld, en over veel schijven gescoord.  Bij een stand van 11-9 leek de score even te haperen, een paar schoten bleven op de rand van de korf liggen en een pass van Maarten via de grond werd doorzien. Toch kwam daarna de mooiste fase: Pia maakte een one-hander (12-9), en Dico scoorde fraai nadat Rene de bal met een uiterste poging had binnen gehouden (13-9). Ook de 14-10 was een bijzondere: zowel Paula als Anouk kregen de bal niet mee voor de doorloop, waarna Anouk maar besloot van afstand raak te schieten.  Zeker de moeite waard om deze fase nog eens terug te kijken via Youtube!

Aan het eind van de eerste helft lukte het niet om door te drukken naar een voorsprong van vier, waarna Tempo één seconde voor de rust terug kwam tot 14-12. Dat was niet nodig geweest, Dalto vergat zichzelf te belonen voor een goede eerste helft. Weliswaar had Tempo dankzij een goede rebound veel vaker geschoten, maar het scoringspercentage bij Dalto was beduidend hoger.

Tempo had uit het slot van de eerste helft wel het idee over gehouden dat er wat te halen viel in Hoenderdaal, en bij Dalto slopen er meer fouten in het spel: een gemiste doorloopbal, een slecht verdedigde vrije bal, en het stond bij 15-15 voor het eerst gelijk. Bij 16-16 leek Dalto weer weg te lopen: tot twee keer toe kon Rene scoren na een doorbraak van Dico, en Maarten zorgde voor 19-16. Mark en Rudo kwamen meedoen om de aanval van Tempo te ontregelen, maar de uitploeg gaf niet op, ook al ging men in deze fase twee keer door de schotklok. Het fysieke spel van Tempo leverde hen nogal wat vrije ballen en stippen op. Bovendien had Dalto de pech dat de scheidsrechter niet floot voor het lopen met de bal door Tempo. Nadat Jelle Steenbeek weer voor de aansluiting had gezorgd bij 22-21, scoorde Anouk na twee atletische rebounds van Mark.  Karin maakte haar eerste treffer bij 24-22, en dat leek ook voor Dalto een bevrijdend doelpunt. Achteraf gezien bleek dat echter het laatste doelpunt van Dalto te zijn geweest, want in de laatste 8 minuten werd er niet meer gescoord. Tempo kreeg zo de kans om terug te komen, met nog 6 minuten te gaan maakte Jelle de 24-24, en dat bleef het lange tijd. Ballen op de rand van de korf aan beide kanten, wissels en time-outs, en dan gaat het er om wie de sterkste zenuwen heeft. Met nog 50 seconden te spelen kreeg Dalto de bal in de aanval, maar deze werd niet goed uitgespeeld. Tempo kon toen nog één keer aanvallen, en luttele seconden voor tijd schoot één van de dames de winnende 24-25 binnen.

De  teleurstelling was groot bij Dalto, ook bij de coaches Adriaan van Dijk en Mariska Veldheer: “We begonnen goed, en met de sterke rebound van Tempo hadden we rekening gehouden in onze opstelling. We waren korfballend beter, maar hebben verzuimd om de wedstrijd op slot te gooien, en in de eindfase hebben we het niet goed uitgespeeld.  We gaan niet bij de pakken neerzitten, maar proberen om het tegen Deetos recht te zetten, al is dat ook een goede ploeg. We zitten in een sterke poule, en iedereen zal hopelijk wel eens wat punten laten liggen.”

Scores Dalto:  Maarten 6, Dico 5, Rene 5, Anouk 3, Pia 2, Karin 1, Paula 1, Mathijs 1.

Johan de Groot

• Op ons youtube-kanaal kan de wedstrijd nog eens bekeken worden.