A3 kampioen, verslag en foto’s

Dalto A3 kampioen!

A3 kampioenen!

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de laatste wedstrijd. Voor ons de afsluiting van een uitdagend en leuk seizoen met diepe downs en veel hoge ups. Het was namelijk soms een wat wisselvallig seizoen, gelukkig sluiten we het af als verdiend kampioen!

De eerste veldhelft, het is al even geleden, speelden wij met dit talentvolle team eigenlijk een klasse te laag. Met de wetenschap dat wij in de zaal wel serieus wedstrijdkorfbal gingen spelen werd elke wedstrijd fanatiek als oefenwedstrijd gebruikt met soms onmogelijk lijkende taken erbij. Zo was er elke week toch ruim voldoende uitdaging en werden wij dan ook oppermachtig kampioen door in zes veldwedstrijden maar liefst 148 keer te scoren tegenover 45 tegengoals. Gemiddeld werd er dus met zeventien doelpunten verschil gewonnen. Al met al een puike prestatie van onze fanatieke ploeg en zodoende werd er dan ook strijdlustig naar het zaalseizoen uitgekeken….

Een oefenwedstrijd tegen een ploeg die 1e klasse speelde.. Dat was even andere koek dan de tegenstand op het veld. Scorend over alle schijven wisten wij ook dit te winnen! Het bleek een valse voorbode… Tijdens het zaalseizoen lieten wij zien dat we met vlagen erg sterk en mooi korfbal kunnen spelen. Iedereen kan scoren, leuk om naar te kijken en ook veerkracht en strijdlust zitten erin. Eén maar: niet vóór 12 uur. Onze ploeg bleek helaas te wisselvallig en waar de ene week alles lukte en we bijvoorbeeld wonnen van de uiteindelijke nummer 2, lukte de andere week bijna niks en verloren we vaak te ruim. Hier zaten dus de diepe downs en hoge ups en uiteindelijk sloten we het seizoen met vier overwinningen af, onderin de middenmoot. Gelukkig zorgde het af en toe prachtig vertoonde spel en de gezelligheid in de ploeg voor voldoende motivatie en plezier!

En dan het laatste deel van een korfbaljaar, de tweede veldhelft. Terug op het veld gingen wij weer lager spelen, met dit keer één verschil: Midlandia A1. De ploeg uit Bunnik toonde vergelijkbare statistieken als wij dit korfbalseizoen, ongeslagen en dominant kampioen op het veld. In de zaal dan wel een klasse lager, maar ook hier met verre afstand kampioen. Zodoende keken wij dan ook uit naar de twee wedstrijden met deze ploeg. De andere vier wedstrijden waren weer zoals tijdens de eerste veldcompetitie, oefenpotjes met zeer ruime uitslagen. (met 32-10 op een zonovergoten dag als uitschieter!). Midlandia had waarschijnlijk naar onze uitslagen in de zaal gekeken en daarbij de wedstrijdtijden gezien… Uit in Bunnik speelden wij vóór 12 uur. Voor de wedstrijd keken wij nog uit naar deze ontmoeting, na een zeer zwaar bevochten en gelukkig 13-13 gelijkspel wilden we dit liever snel vergeten.

Afgelopen zaterdag was het dus alweer tijd voor de laatste wedstrijd. Thuis mochten wij de strijd aangaan tegen Midlandia A1, door het eerdere gelijkspel een rechtstreeks duel om het kampioenschap. Met ons doelsaldo zou in theorie weer een gelijkspel ook voldoende zijn, maar wij wilden onszelf toch echt graag bewijzen! Onze aanvoerder Rico, altijd voorop in de strijd, vol inzet en in dienst van het team spelend, was vandaag helaas afwezig. Daarbij raakte onze meest scorende dame, Quinty, ook nog geblesseerd aan haar rug tijdens de laatste training. Het beloofde een spannende zaterdag te worden!

Na een goede warming-up was Quinty gelukkig fit genoeg om te starten. Voor Swen en Minke was het de beurt om de krachten achter de hand te zijn en zij begonnen dus op de bank. Zo werd onze eerste aanval gevormd door Nordin, Siem, Rhodé en Mila. In de verdediging startten Menno, Norben, Zeyneb en Quinty. En die verdediging had het zwaar. Het was gelijk al duidelijk dat Midlandia naar Driebergen was gekomen om vol voor het kampioenschap te gaan, vooral tegen het ‘arrogante’ Dalto voor elke club in de omgeving een hoogtepunt. En zo was het Midlandia dat snel op 0-2 kwam door een sterk spelende en makkelijk scorende aanvoerster. Zeyneb had een zware kluif aan haar deze zaterdag. Gelukkig kreeg ze in de loop van de wedstrijd steeds meer grip op deze Bunnikse scherpschutter. Met het andere vak voor de korf was het Norben die een doorloopbal benutte en onze score opende. Midlandia maakte gelijk hun derde maar daarna startte de wedstrijd echt. Via Rhodé en Nordin werd het namelijk 3-3 en Menno bracht ons op voorsprong.

Een spannende strijd zou volgen waarin scheidsrechter Robin de hele wedstrijd streng en rechtvaardig moest optreden. Knap hoeveel Robin aan beide zijden ziet en een wedstrijd met zulke spanning weet te leiden!

Ook fijn dat Quinty door de rugpijn beet want via haar werd het 5-3. Midlandia zette daarop weer aan en streed, ondanks een raak schot van Menno, terug naar een voorsprong; 6-7. Ondertussen was het voor coaches Jan en DJ al tijd om tactisch iets proberen te forceren in het spelbeeld en werd Swen gebracht op de plek van Siem. De verdedigend sterke Siem kwam weer terug op de plek van Norben in het andere vak. Het waren de eerste stappen in een grote stoelendans deze wedstrijd. Mila maakte vijf minuten voor rust van afstand weer de gelijkmaker, maar het slot van de eerste helft was toch voor Midlandia; 7-8 bij rust.

De laatste 35 minuten om het kampioenschap braken aan en die spanning was te zien op het veld. Doelpunten kwamen moeizamer en Midlandia maakte er via een strafworp 7-9 van. Minke mistte vrijwel het complete zaalseizoen door een blessure, maar wat konden wij op het veld toch weer profiteren van haar ietwat vreemde maar vooral erg effectieve schot. Ze kwam in het veld op de plek van Rhodé en maakte gelijk onze aansluittreffer. Rhodé werd weer ingezet in het andere vak om het stokje van Zeyneb over te nemen en de Midlandia aanvoerster verder aan banden te leggen. Het werd nog even 8-10 in Bunniks voordeel voor de wisseltruc verder doorzette. Onze onnavolgbare aanvaller Nordin raakte namelijk geblesseerd en op zijn plek kwam B2 held Ivo. Door het ontstane lengte tekort wilden wij Menno daarnaast. Maar die stond in het andere vak. Norben kwam dus naast Siem en kort daarna kon Menno terug in het veld op de plek van Swen. Quinty maakte de aansluiter en met een geweldige goal maakte Ivo gelijk; 10-10. De vele toeschouwers gingen eens goed zitten voor een zinderende slotfase!

Met afleiding van Ivo bracht Menno ons de voorsprong op 11-10. Midlandia streed knap door en kwam weer op 11-12. Ondertussen kwam Fenna uit de B2 in het veld voor een moegestreden Quinty. Kort daarop gaf Rhodé de Bunnikse captain het nakijken door een doorloopbal af te ronden, 12-12. Swen had nog een goal te goed en kwam terug in het veld voor Norben. Zoals zo vaak liet Mila zien haar doelpunten te bewaren voor het goede moment en zij maakte van afstand de 13-12. Of was dit toch te vroeg? Die ene dame van Midlandia stond namelijk weer voor de korf en die maakte een paar minuten voor tijd de 13-13… Door de creatieve stoelendans kwam er nu een aanval van onze A3 die nog niet vaak in deze samenstelling hadden gespeeld dit seizoen. Maar wat kan creativiteit leuk zijn! Siem scoorde een doorloopbal en Swen pakte zijn goal en sloot met zijn kenmerkende schot de wedstrijd af. Na een geweldige teamprestatie waren wij kampioen door met 15-13 te winnen!!! Dit zijn de wedstrijden waar we het voor doen! De wedstrijden die onze sport en onze club zo leuk maken!

Het was een waardige afsluiter van ons leuke en uitdagende seizoen. Een seizoen waarin de spelers soms erg leuk korfbal lieten zien en er in veel wedstrijden door iedereen werd gescoord. Voor de statistieken; Nordin wist in het hele korfbaljaar maar liefst 84 keer de korf te vinden! Gevolgd door Quinty met 62 en Swen met 60 goals. Maar het mooiste; alle 11 spelers eindigde ruim in de dubbele cijfers. Dat maakte Dalto A3 vaak zo gaaf om te zien, de ietwat chaotische aanvallen waarbij iedereen in het vak gevaarlijk was voor de korf. Spelers bedankt! Jan en ik hebben van jullie genoten.

Groet Dj