In het AD: Contractverlenging Barry Schep past bij nieuwe Dalto-visie

20210309 AD Contractverlenging Barry

Barry Schep Hoofdtrainer Dalto

Barry Schep. Foto Marco Spelten

DRIEBERGEN Barry Schep (41) blijft niet alleen komend seizoen coach van Korfbal League-club Dalto. Als het aan de trainer en clubleiding ligt, wordt de samenwerking voortgezet tot en met het seizoen 2024-2025. Zijn contractverlenging past in de langetermijnvisie van de club.

De ambities reiken tot in de hemel in Driebergen. Schep schreef met zijn staf en de technische commissie aan een meerjarenplan die Dalto richting een plek bij de eerste vier moet loodsen. In dat geval speelt de hoofdmacht mee om het landskampioenschap. “Er kunnen altijd hobbels op de weg zijn waardoor onze wegen scheiden”, zegt Schep, “maar de intentie is er om lange tijd aan elkaar verbonden te blijven.”

De oud-international legt de lat hoog. Met David Fokker trok de club een talententrainer aan. Voor komend seizoen is er budget gecreëerd voor twee trainingsweekenden. Schep wil dat de spelers met een brace gaan lopen om preventief op te treden tegen enkelblessures. Ook wil de coach op de juiste momenten genoeg uren kunnen trainen. “Spelers moeten dus niet pas om half twaalf thuis zijn en daardoor slaaptekort opbouwen. Nu trainen we door de avondklok van half zeven tot half negen. Dat gaan we volgend seizoen ook doen.”

Om echt stappen te zetten, is de komst van twee topspelers noodzakelijk. Schep is daar realistisch over. “Er staat nu een goede scoutingsgroep. Wij zijn niet in staat om internationals te halen, maar zoeken wel naar ambitieuze, talentvolle spelers die op deze trein willen stappen of spelers die in de Korfbal League net niet aan de bak komen.”

Waarom wil Schep, woonachtig in Weesp, zich eigenlijk zo lang aan Dalto committeren? “Omdat ik het ontzettend naar mijn zin heb. Het grote doel is om de top 4 aan te vallen. Wij kunnen in twee a drie jaar enorme stappen maken.”

Stan Bos