AD: Dalto buigt een 11-13 achterstand om, Mathijs den Ouden scoort acht keer

De korfballers van Dalto uit Driebergen blijven dankzij de 22-18 zege op AW.DTV op koers voor promotie naar de Korfbal League.

Mathijs den Ouden was zaterdagavond niet te houden. Acht keer scoorde hij. Daarmee nam de topschutter ruim een derde van de Driebergse doelpuntenproductie voor zijn rekening. “Ik zit er sowieso wel lekker in, maar vanavond ging het ook makkelijk. Tijdens de warming-up voelde ik al dat het goed zat.”

Coach Barry Schep had zijn huiswerk goed gedaan. Hij wist dat de doelpunten hoofdzakelijk in het vak van Den Ouden. Rene Siedsma. Lotte van Montfort en Karin van den Brink moesten komen. Twaalf treffers nam het kwartet voor hun rekening. Het andere vak, met Rudo Schulting, Kris Boere, Fenna Cavelaars en Quinty Stahli ging pas na rust serieus scoren.

Dalto keek halverwege nog tegen een 11-12 achterstand aan en zag die oplopen naar 11-13. Het sein om extra gas te geven. In de laatste tien minuten werd het door het fysieke spel een stuk onvriendelijker in Hoenderdaal, maar Dalto liet zich niet van de wijs brengen.

De Driebergers zijn met DSC koploper in de Korfbal League 2. De eerste vier ploegen plaatsen zich voor de play-offs om promotie naar de Korfbal League.

Den Ouden (25) maakte bekend ook komend seizoen door te gaan, al had hij zijn twijfels. “Het is zonde om nu al te stoppen.”

Overige uitslagen: ODIK – DOS Westbroek 18-23, Tweemaal Zes – Dindoa 14-29, OWO – Wit Blauw 21-18, Heerenveen – SKF 17-16.

Stan Bos