AD: Dalto puntloos, Schep blijft optimistisch

20220110 AD Daltosite

20220110 Foto AD - Dalto, Hans Bömer

De kans dat Barry Schep deze week zijn contract verlengt bij korfbalclub Dalto is vrij groot. Het verlies van KZ (21-30) doet daar niets aan af.

Stan Bos
Driebergen

Aan het fanatisme van Barry Schep kon het zaterdagavond in een akelig leeg Hoenderdaal niet liggen. De coach zweepte op, gaf aanwijzingen en ging soms de verbale strijd aan met de arbitrage. Het moet deze week wel heel gek lopen wil Schep zijn verbintenis bij Dalto niet verlengen.

Er is nog altijd werk aan de winkel in Driebergen, waar Dalto zaterdag met 21-30 verloor van KZ en zich moet opmaken voor de degradatiepoule in de Korfbal League.

Toch is Schep optimistisch. De oud-international is enthousiast over de weg die Dalto is ingeslagen. Meer trainingsuren, spelers fysiek en mentaal beter maken; geen proces dat in drie weken is voltooid. Niet voor niets spraken club en coach al de intentie uit om tot en met media 2025 te blijven samenwerken. Vanzelfsprekend met de afspraak dat er jaarlijks wordt geëvalueerd om te kijken of beide partijen zich nog senang voelen in hun rol.

Dalto moet nog meer stappen maken. De luide roep om een kwaliteitsimpuls van spelers die direct een meerwaarde zijn, zullen ook na het verlies van KZ blijven klinken. Of zoals Schep het verwoordt: “Iemand die de leiding neemt in het veld, een boegbeeld. Daar zijn we naar op zoek, maar dat is lastig voor een ploeg die aan de onderkant van de Korfbal League speelt.”

Categorie

Dus moet Dalto op zoek in de categorie van spelers die in de Korfbal League net buiten het eerste vallen of furore maken in de top van de hoofdklasse. Cruciaal wordt daarbij of Dalto zich handhaaft op het allerhoogste korfbalpodium. Dat wordt met nul punten nog een hels karwei.