In het AD: Even vragen aan Barry Schep

20210128 AD - Even vragen aan

De korfballers van Dalto uit Driebergen verloren dik van DOS’46, maar coach Barry Schep denkt dat zijn ploeg lerend vermogen heeft.

Wat is de belangrijkste les van het verlies in Nijeveen?

“Dat wij goed moeten leren omgaan met tegenslagen. Vooraf dachten we een kans te maken om te winnen, maar wij hebben geen ploeg die even makkelijk wint bij DOS’46. Wij stralen uit dat we naar boven willen kijken, maar als het niet loopt, moet het niet zo zijn dat we door de ondergrens zakken. Wij zullen vaker verliezen, maar moeten niet schrikken van fases waarin we minder goed korfballen.”

In hoeverre is de wedstrijd tegen Fortuna van komende zaterdag een test?

“Het is vooral een test hoe wij Fortuna partij bieden. We moeten vol de strijd aangaan. Als je het aan mensen vraagt, zal één op de honderd zeggen dat Dalto van Fortuna gaat winnen. Ik denk dat het kan, maar dan moet alles goed vallen. Onze belangrijkste opdracht is dat we lekker moeten gaan ballen en dat we met een goed gevoel het veld verlaten. Elke kans die je krijgt om te winnen, moet je zien te grijpen.”

Hoe hoog is het lerend vermogen van deze groep?

“Ik hoop heel hoog. Twee weken geleden spraken we er nog over met de groep. In de anderhalf jaar dat we met elkaar werken, gaat het ons voor de wind. Tegen DOS’46 dachten we kans te maken, maar gingen we er dik af. Ik denk dat wij daar goed mee kunnen omgaan, iedereen wil leren. Een halfuur na afloop stonden de gezichten alweer van: dit moet volgende week echt beter.”

Je treft zaterdag Fortuna uit Delft, de club waar je dertien jaar speelde. Is dat bijzonder?

“Het is heel leuk. Ik heb daar met ongelooflijk veel plezier gespeeld en ben heel dankbaar voor die tijd. Voor Dalto is het bijzonder om een topclub te treffen, voor mij is het speciaal om tegen Fortuna te spelen.”

Stan Bos