In het AD: Rudo Schulting: ‘De klap komt heel hard aan’

Dalto Rudo Schulting AD

Rudo Schulting. Foto Marco Spelten

DRIEBERGEN Voor de korfballers van Dalto stond overmorgen na drie seizoenen de rentree in de Korfbal League gepland. De gedeeltelijke lockdown gooit roet in het eten, tot teleurstelling van aanvoerder Rudo Schulting. “Hopelijk kunnen we snel starten.”

Hoe hard komt de klap aan?

“Heel hard, eerlijk gezegd. We hebben er met z’n allen heel erg naar uitgekeken en waren graag begonnen. Dat we zonder publiek moesten spelen, hadden we al voor lief genomen, maar het blijft zuur. In de groep baalt ook iedereen. We waren in volle voorbereiding, maar toen de berichten doorsijpelden over een halve lockdown wisten we genoeg. Hopelijk kunnen we zo snel mogelijk starten. Het blijft voor iedereen gissen.”

Wat doe je om fit te blijven?

“Dinsdag zijn we gestart met trainen onder de regels van het korfbalverbond, dus in groepjes van vier. We hebben gelukkig verschillende kleuren trainingsshirts. In kleine groepjes hebben we schotoefeningen gedaan. Vanavond doen we kracht- en conditietraining. Tussendoor houdt iedereen zijn conditie zelf op peil met hardlopen, wielrennen of padeltennis. Het is heel raar, want na de lockdown in maart konden we vanaf de zomer alles opbouwen. In het begin was dat onder de voorwaarde van de anderhalve meter afstand. Nu het allemaal is opgebouwd, valt het allemaal weer terug. Dat maakt het allemaal wel een tikkie zwaarder dan in maart.”

Geloof je überhaupt nog dat de Korfbal League dit seizoen gaat beginnen?

“Zeker. Natuurlijk hangt het af van de besmettingscijfers. Ik begrijp dat de datum waarop we alsnog aan de competitie kunnen beginnen redelijk ver van ons vandaan ligt. Er liggen verschillende scenario’s. Als we gaan beginnen, krijgen we wel een heel druk programma, maar ik heb er goede hoop op dat we kunnen starten als de cijfers de komende tijd naar beneden gaan.”

Stan Bos