AD: Snelle leerling Dalto trekt toch aan kortste eind

20210301 AD foto Karin - Daltosite

Karin van den Brink staat met de bal in haar handen op het punt om ploeggenoot Mathijs den Ouden aan te spelen. FOTO MARCO SPELTEN

20210301 AD Uitslag Dalto-DOS'46

Het verlies van de korfballers van Dalto van vorige week bij DVO was onnodig, de nederlaag tegen DOS’46 (20-21) onverdiend. De Driebergers toonden vechtlust en Karin van den Brink ging voorop in de strijd. “Ik hoop dat ik nu eindelijk mijn kans krijg.”

Stan Bos
Driebergen

Karin van den Brink moest er om grinniken. Ja, ze lag in het bij vlagen stevige duel met DOS’46 een paar keer op de vloer in Hoenderdaal, maar relativeerde dat snel. “Ach, het zou niet goed zijn als ik nooit op de grond zou liggen”, reageerde ze gevat.

Van den Brink, die bij de gratie van de blessures van Pia Donkers en Lotte Steenbergen in de basis startte, is voor niemand bang en dat heeft soms consequenties. “Dat fysieke is de ontbrekende factor die Dalto wel kan gebruiken. Ik train er elke week hard voor. Het is soms lastig om het vijfde wiel aan de wagen te zijn. Ik hoop dat ik nu eindelijk mijn kans krijg.”

Met zes vrijwel gelijke vrouwen in de selectie – en vier basisplaatsen – is het voor coach Barry Schep wikken en wegen. Toch straalde Van den Brink in het vermakelijke duel met DOS’46 een vorm van onoverwinnelijkheid uit, een aspect waar het in Driebergen ondanks alle goede bedoelingen niet van overloopt.

Nipt

Goed, Dalto verloor nipt, met één goal verschil, maar toonde zich ten opzichte van de heenwedstrijd in Nijeveen en het onnodige echec van vorige week in Bennekom een snelle leerling. De ploeg bracht vechtlust aan de dag en korfbalde zonder ontzag, facetten die nodig zijn om te overleven in de top.

Van den Brink snapt dat de technische staf lastige afwegingen heeft te maken. “Het is ook niet zo dat we elkaar de tent uitvechten of dat de sfeer slecht is. Helemaal niet, want we hebben een leuke groep. Dalto heeft me gevraagd hiernaartoe te komen. Die kans heb ik aangegrepen om mezelf te ontwikkelen. Ik wil graag in het eerste spelen, omdat ik denk van waarde te kunnen zijn voor het team.

Door het verlies tegen DOS46, en met nog drie wedstrijden voor de boeg, is de kans aanzienlijk kleiner geworden dat Dalto zich plaatst voor de play-offs. Van den Brink: “We hadden vandaag moeten winnen. Nu hebben we het niet meer in eigen hand.”

210210301 AD - Dico Daltosite