Adoptieproject selectie Dalto 1 & 2

Spelen in een vol Hoenderdaal met een enthousiaste D-side is de grote droom van vele jeugdspelers. Dalto 1/2 is de gelukkige en mag dit jaar bewijzen dat ze in de League thuis hoort. De beste resultaten worden behaald als alle leden van Dalto achter de selectie gaan staan en onze toppers in Hoenderdaal naar de overwinning schreeuwen.

Om topkorfbal te kunnen spelen wordt er veel van de club gevraagd. De selectie en trainersstaf en de Technische Commissie willen graag dat de binding met de andere leden van de club optimaal is en daarom worden er dit jaar allerlei activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd. Er is al een succesvolle clinic voor Speciaal Korfbal geweest en de eerste trainersbijeenkomst heeft ook al plaatsgevonden. Alle trainers binnen Dalto hebben op maandagen ook de mogelijkheid om mee kijken bij de training van Dalto 1/2. De trainers van de selectie nemen dan de tijd om het een en ander toe te lichten. Maak daar als trainer dus zeker gebruik van!

20210828 Dalto Clinic Speciaal Korfbal

Driebergen, Nederland – 28 Augustus. Dalto Speciaal Korfbal (Photo by Hans Bömer / hansbomer_korfbalfotografie / korfbalfoto.nl)

Het adoptieproject gaat nu ook van start. Elke speler van de selectie is gekoppeld aan een team. Het gaat hier om alle jeugdteams, de Kangoeroes, Speciaal Korfbal en senioren 6 t/m 8. Het is de bedoeling dat de speler gedurende dit jaar een aantal keer (minimaal 4) bij het team langsgaat. Dit kan zijn door het bijwonen (en misschien wel helpen coachen) van de wedstrijd of door het helpen bij trainingen. Om het contact nog beter te krijgen, worden de spelers ook toegevoegd aan de verschillende app-groepen van de teams. Het is als jeugdspeler natuurlijk heel gaaf als je ‘idool’ vraagt hoe de wedstrijd is verlopen en hij/zij zelf vraagt of je bij de D-side de selectie komt aanmoedigen. Ook voor ouders wordt door de actieve bijdrage in de app de drempel verlaagd om bij het eerste te komen kijken.

Namens de Technische Commissie

Arthur van der Poel en Edwin Wolswinkel