Als enige B2 naar het Nederlands Kampioenschap!

"WOW, wat een ontlading!!"

Kampioenswedstrijd Dalto B2

Prachtig gepland, de derby tegen de nummer twee Fiducia op de laatste zaterdag van het seizoen, waarbij beide ploegen nog kans maakten op het kampioenschap én naar het NK konden natuurlijk. Beter kon niet. Met gastoeters van Fiducia en een hele boel herriemakende fans uit Driebergen zat de sfeer er goed in. Kortom, het beloofde een ongelofelijke seizoensafsluiter  te worden!

Winnen mocht, gelijkspelen moest. Maar toch waren we niet van plan het spannend te maken, al zaten de zenuwen er natuurlijk wel goed in… 😊

Met direct een 2-0 achterstand stonden we eigenlijk het grootste deel van de wedstrijd twee punten achter. Was dat dan toch de spanning? Gelukkig zag je dat gevoel van achterstaan niet terug in het spel van onze ploeg. We bleven meescoren en verzorgden verrassende goals als antwoord op de doelpunten van Fiducia.

In de rust zeiden Hermen en Michiel iets moois: “Een korfbalwedstrijd is als een duurloop. Het sprintje trek je niet in het begin, maar aan het eind”. Deze woorden deden ons geloof weer groeien en vol strijdlust startten we de tweede helft.

En ja, langzamerhand liepen we in. Steeds meer geloof, zeker toen we een paar minuten voor tijd zelfs voor stonden. Zou het dan toch?!

Na de drie meest zenuwslopende minuten uit mijn hele (korfbal)leven klonk dan eindelijk het verlossende eindsignaal. JAAAAA!! Met 22-22 waren we kampioen en plaatsten we ons voor het NK! Voor Fiducia was er slechts één schrale troost; zij promoveerden naar de hoofdklasse, wat ze ook terecht verdienen.

Alle reserves, ouders, vrienden en familie bedankt voor jullie komst en het ondergaan van die verschrikkelijke spanning. Want zonder jullie support hadden we deze wedstrijd niet zo kunnen spelen en zéker niet zo goed kunnen vieren!

Volgende week zaterdag 17 maart spelen wij met trots als Dalto B2 op het NK 1ste klasse B-Jeugd.

Zien we jullie zaterdag, om de beste B2 van Nederland aan te moedigen? (het is wel ff rijden Hoogeveen…😉)

Geniet nog na van dit prachtige Dalto weekend, waarin de B1, A1 en het eerste natuurlijk niet mogen worden vergeten!

Groetjes van Floor

De B2 speelt zaterdag 17 maart om 11.00 uur haar eerste wedstrijd tegen KOAG B1 op het NK B-jeugd eerste klasse dat georganiseerd wordt in sporthal Het Activum in Hoogeveen (Sportveldenweg 2, 7902 NX).