Anderhalve meter

Column AvdP - Daltosite

Jij loopt links en ik loop rechts en we meten beiden de centimeters af in ons hoofd. Dan sta jij voor mij en ik sta tegenover jou… opeens maak jij een schijnbeweging en ik sta nog maar één meter van je vandaan.
Ik schrik me de pleuris en kijk vragend naar de scheids. Hij fluit en maakt met twee handen het gebaar van “binnen afstand”, met mijn wijsvinger tik ik op mijn voorhoofd en kijk je boos aan. ‘Idioot!’ roep ik en check voor de zekerheid of dit eigenlijk geen kaartje is.

Ik vraag een time-out aan, wissel van shirt, was mijn handen voor twintig seconden en smijt klodders desinfecterende gel in mijn gezicht. De teamarts controleert mij zorgvuldig en met een ernstig gezicht. ‘Gaat het jongen?’
Ik knik, ‘wat een mafkees hè, een schijnbeweging, hoe verzint ‘ie het!’

Het is even wennen al die nieuwe regels, maar moet zeggen, het komt mij wel goed uit.
Ik ben altijd meer geweest van het aanvallen. Liever doelpunten scoren dan verdedigen, ik was en ben gek op doelpunten. Soms liet ik er, kan ik nu wel vertellen, expres eentje door. Nu is dus anderhalve meter gewoon verdedigd, heerlijk en ideaal voor mij!

Moet ook straks lekker zijn voor publiek en coaches; lekker de hele tijd ‘anderhalf!’ roepen en vertwijfelde grens- en scheidsrechters achterlatend, gewapend met meetlinten. Beetje humor kan geen kwaad toch?

Mijn pen is mijn wapen en ook steeds meer en meer doorgedrongen tot kantoren, kamers en in de hoofden van het KNKV. Dus toen ik anderhalve week geleden ‘anderhalve meter verdedigd’ introduceerde, werd dit uiteraard eenstemmig goedgekeurd. Het is natuurlijk ook, dat je als kampioen van de midweekleague ook gewoon wat meer te zeggen hebt.
Ik heb ook nog wat andere dingetjes uit staan; de anderhalve meter strafworp bijvoorbeeld. De anderhalve meter brede mand, want deze tijden hebben ook weer zijn voordelen, straks nog meer doelpunten en aantrekkelijker korfbal. De belangrijkste vernieuwing gaat straks in de kantine gebeuren en na de wedstrijd; anderhalve meter bier 🍺, ik kan er bijna niet op wachten.

Anderhalve groet,
AvdP

20200417 AvdP Column Daltosite