Een avond waarop het niet loopt voor Dalto/Klaverblad Verzekeringen

20221126 Dalto-Tempo

In de thuiswedstrijd tegen Tempo liep Dalto/Klaverblad Verzekeringen tegen zijn eerste nederlaag aan van het seizoen. Het was een stroeve wedstrijd waarin Dalto aanvallend niet zijn normale niveau kon halen. Bij de rust stond er een magere 7-7 op het scorebord, in de tweede helft bleef Dalto collectief veel moeite houden met het vinden van de korf, waardoor Tempo kon uitlopen naar een voorsprong van vier doelpunten. Dalto vocht nog terug, maar kon niet voorkomen dat de score bleef steken op 17-19.

Verslag: Johan de Groot
Foto: Hans Bömer

Dalto 2 had voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste met 24-16 gewonnen van Tempo 2, waarbij Thijs met negen doelpunten excelleerde (uit 25 pogingen).
Barry Schep kwam in de voorbeschouwing op de wedstrijd van Dalto 1 eerst terug op de gewonnen uitwedstrijd van vorige week tegen Fiks: “Het was een nogal chaotische wedstrijd waarin de tegenstander veel strijd leverde, maar we zijn blijven knokken, en ook rustig gebleven. Op cruciale momenten aan het eind van de eerste en de tweede helft hebben we het hoofd koel gehouden en de goede dingen gedaan. Je ziet dat het een fysieke competitie is, met veel ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Ik verwacht dat Tempo vooral statisch zal spelen in de aanval met de heren onder de korf, wij moeten blijven proberen over alle schijven te scoren”.

Mathijs ging door met waar hij de vorige wedstrijden gebleven was, namelijk doelpunten maken, hij opende de score.  Tempo miste vervolgens een strafworp, en Lotte verdubbelde de voorsprong van Dalto. Daarna kwam Tempo wat onder de verdedigende druk van Dalto vandaan, en trok het de stand gelijk naar 2-2. Onder de korf waren mooie duels te zien tussen Rene en oud-Daltospeler Jelle Steenbeek, bij ons natuurlijk bekend als Jelle de Sloper. De aanvallen van Dalto liepen nu moeizamer, maar Karin wist uiteindelijk mooi vrij te komen en af te ronden voor een 3-2 voorsprong. Een beuk tegen Mathijs leverde slechts een vrije bal op, en Tempo kwam weer langszij (3-3). Weinig goals dus na een kwart wedstrijd, en het tweede aanvalsvak van Dalto had nog niet gescoord, ook al kreeg het veel schietkansen door sterk rebounden van Joost. Tempo nam voor het eerst een voorsprong, en Dalto name een time-out. Jelle Steenbeek kreeg vervolgens een groene kaart voor aanmerkingen op de leiding, en Rudo wist de ban te breken voor zijn vak (4-4). De scores gingen nu om en om. Vlak voor rust kreeg Dalto nog een aanval, maar die eindigde in een overschrijding van de schotklok. Na een matige eerste helft was de stand 7-7.

De tweede helft begon voor Dalto opnieuw met een schotklokoverschrijding. De dames, die in de vorige wedstrijden nog zoveel bijdroegen aan de score, zagen hun pogingen steeds stranden op de rand van de korf, en op een bepaald moment ging dat ook tussen de oren zitten. Tempo nam een voorsprong met een vrije bal van Jelle, maar Joost schoot van achter de korf de gelijkmaker binnen. Lotte miste vervolgens een strafworp op een cruciaal moment: in plaats van een voorsprong kwam Dalto in de volgende aanval weer achter, en Tempo drukte door naar 8-12. Achteraf bezien was dit een beslissende demarrage. Thijs kwam er in, maar ook zijn pogingen van afstand gingen er niet in. Mathijs maakte een moedeloos gebaar na weer een bal op de rand van de korf, maar toch haakte Dalto weer aan met een afstandsschot van Rene en een vrije bal voor  Mathijs (10-12). Bij de dames was Karin van vak gewisseld en viel Robin goed in. In de verdediging maakte ze het haar tegenstander erg lastig. Voor Fenna en Quinty was het  een moeilijke avond, maar dat dit in hun groeiproces een keer gebeurt valt ze zeker niet kwalijk te nemen.

Tempo liep steeds weer uit tot een voorsprong van drie doelpunten, en ondanks onder meer twee goals van Rudo lukte het Dalto niet meer om het gat te dichten. Vijf minuten voor tijd scoorde Jelle een mooie onderhandse one-hander onder de korf. Minder fraai was hoe hij even later Fleur (die ingevallen was) tegen de grond werkte, dat had nog een kaart moeten zijn (3 minuten voor het einde).  De wedstrijd was toen al min of meer beslist, ook al wist Dalto nog drie keer te scoren in de slotfase, door Robin (met een doorloopbal), Rene (15 seconden voor het eind)  en Thijs (met nog een paar seconden op de klok).

Barry Schep vond dat de problemen in de aanval begonnen met een matige passing, waardoor er teveel noodschoten genomen moesten worden: “Tempo heeft ons dankzij hun routine te veel kunnen ontregelen. En we waren natuurlijk niet scherp genoeg in de afronding. Dat kan een keer gebeuren, het is zaak hier van te leren, zowel qua spel als mentaal. We gaan gewoon met goede moed op naar de volgende wedstrijd”.
Dat de ploegen in de KL2 aan elkaar gewaagd zijn is duidelijk: na drie speelronden heeft niemand meer de volle buit binnengehaald. Dalto staat gedeeld eerste met vijf andere ploegen, en speelt volgende week uit tegen HKC.

Doelpunten Dalto:
Mathijs 4, Rudo 4, Rene 4, Karin 1, Joost 1, Lotte van Montfort 1, Robin 1, Thijs 1.