Barry Schep nieuwe hoofdtrainer Dalto/Klaverblad Verzekeringen

Barry Schep wordt met ingang van seizoen ’19/’20 de nieuwe hoofdtrainer van Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Dalto/Klaverblad Verzekeringen en Barry blijven tenminste voor een periode van drie seizoenen aan elkaar verbonden.

Barry Schep nieuwe trainer Dalto

Barry Schep nieuwe trainer Dalto vanaf volgend seizoen

Paul van de Griendt, namens de TC: ”Met de komst van Barry maken we een serieus statement naar korfballend Nederland. Wij willen omhoog, terug naar de Korfbal League. Wij zijn ervan overtuigd dat Barry ons daarbij gaat helpen. Met zijn ervaring in de League, zowel als speler als ook als trainer zien we veel toegevoegde waarde voor onze gehele vereniging. Barry heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij spelers individueel beter maakt, maar ook een team verder brengt. Wij kijken uit naar de samenwerking met Barry en we zijn er trots op dat wij een absolute toptrainer naar Driebergen hebben kunnen halen. De komende periode zal Barry in samenspraak met de TC invulling geven aan de verdere technische staf voor het komende seizoen.”

Barry was naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging: “Na een aantal zeer succesvolle jaren bij Blauw Wit was het tijd voor iets nieuws: ”Na het bekendmaken van mijn vertrek bij Blauw Wit was Dalto/Klaverblad Verzekeringen er snel bij. Er volgden nog diverse opties, voor zowel Korfbal League als de niveaus eronder maar Dalto/Klaverblad Verzekeringen zorgde direct voor een goed gevoel, waardoor ik alleen met deze club heb gesproken. Ik was op zoek naar een club waar de ambitie vanaf spat en waar je kan rekenen op de steun van een grote achterban. Die achterban heeft Dalto met de trouwe D-side. Dalto kwam met een duidelijk verhaal wat mij erg aansprak. Ik heb weleens tegen mijn vrouw Rosemarie Roozenbeek, zelf oud-speelster van Dalto, gezegd dat ik het als een uitdaging zou zien om bij Dalto aan de slag te gaan. Die kans krijg ik nu. Mij is gevraagd om Dalto/Klaverblad Verzekeringen naar de Korfbal League te loodsen en dit te doen met het talent uit de eigen opleiding en waar nodig aangevuld met nieuw talent. Dalto heeft de zaken en randvoorwaarden prima op orde en biedt dus een prima basis om op termijn terug te keren naar de Korfbal League. Doorontwikkelen naar een stabiele factor in de Korfbal League is mijn uiteindelijke doel.”

De komst van Barry heeft ook een keerzijde, het betekent dat Herman van Gunst na dit seizoen afscheid neemt als hoofdtrainer, en dat levert dubbele gevoelens op. “Toen zich de kans voordeed om Barry aan te stellen als hoofdtrainer zagen we ons voor een dilemma geplaatst. Herman doet het uitstekend, zowel korfbal-inhoudelijk als op persoonlijk niveau. Hij wordt zeer gewaardeerd binnen Dalto. Herman had een contract voor een jaar in Driebergen, maar had daar graag een seizoen aan vastgeplakt. Als mens vind ik dit een hele moeilijke beslissing omdat ik Herman als persoon enorm waardeer, vanuit clubperspectief vind ik dat we deze beslissing moeten nemen. We zijn Herman zeer erkentelijk voor zijn inzet voor en bij Dalto en het valt ons zwaar om aan het eind van dit seizoen afscheid te nemen”, aldus Paul.

In de afgelopen jaren is Barry succesvol trainer geweest van AKC Blauw Wit uit Amsterdam. In zijn periode bij de Amsterdammers behaalde hij twee keer een 2e plaats en een 3e plaats in de Korfbal League. Ook won hij met Blauw Wit de veldtitel en de supercup in het seizoen 2016-2017.

Voor zijn periode als trainer was Schep zeer succesvol als speler op de korfbalvelden. Als speler van Fortuna uit Delft werd hij twee keer Nederlands kampioen, speelde hij 51 interlands en werd hij Europees- en Wereldkampioen. Barry is naast hoofdtrainer bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen ook werkzaam bij het KNKV als bondscoach U17 en projectleider evenementen.