Belgisch international Jonas Lemmens naar Dalto/Klaverblad Verzekeringen

Jonas Lemmens - Daltosite

Jonas Lemmens. Foto Marco Spelten

Driebergen, 2 april 2021

Belgisch international Jonas Lemmens (26) en Dalto/Klaverblad Verzekeringen hebben een akkoord bereikt over zijn overgang van Koninklijke Kwik KC uit Merksem (België) naar Driebergen.

Jonas versterkt de selectie van Barry Schep, nadat hij naar eigen zeggen zijn plafond in België heeft bereikt. Bij Boeckenberg KC waar hij zijn hele jeugd heeft gespeeld en sinds 2014 bij Koninklijke Kwik, heeft hij in de nationale top van België gespeeld. Bij Kwik is hij in 2017 en 2018 landskampioen geworden op het veld. In 2019 werd Jonas met Kwik kampioen van de Topkorfbal League in de zaal.

Daarnaast is hij een vaste waarde binnen de selectie van de Diamonds, de nationale ploeg van België en werkt als onderdeel van de selectie van bondscoach Detlef Elewaut toe naar het Europees Kampioenschap, welke in oktober 2021 in Antwerpen zal worden gespeeld.

Jonas over zijn overgang: “Dalto werkt met een jong, dynamisch en energiek team waarin ik mezelf perfect zie meedraaien. Met dit team kunnen we op langere termijn leuke dingen gaan verwezenlijken. Ik denk dat dit het ideale moment is om in te stappen op deze trein en mee te bouwen aan succes”.

Paul van de Griendt namens de technische commissie: ”Met Jonas halen we een speler in huis die ontzettend leergierig en gedreven is en een toegevoegde waarde voor de huidige talentenselectie van Dalto. Jonas is bereid om grenzen te verleggen en samen met Dalto, op de ingeslagen weg, mee te bouwen aan succes.”