Bezinning en retraite bij Dalto midweek

Column AvdP - Daltosite

De enorme media-aandacht en het non-stop leven in de schijnwerpers hebben hun tol geëist. Na de Brexit, Megxit nu toch de onvermijdelijke en onverwachte Mixit (Midweek Exit )
“What the F*** happened?”

De oud-talenten verloren namelijk hun ongeslagen status en verzamelden daarmee ook de eerste twee verliespunten dit zaalseizoen.
Tegen het normaal ongevaarlijke en kansloze “Hebbes”. Ja… “Hebbes”, wat een ongelooflijk trieste en creatiefloze naam voor een korfbalclub.
Degene die dat verzonnen heeft, zouden ze per direct moeten verbieden om ooit nog een suggestie te mogen doen. En laten we in godsnaam hopen dat diegene geen kinderen heeft gekregen met nog meer inspiratieloze namen zoals: “Baby Junior” of “Maxi Cosi”.
Tijdens dit schrijven zit ik trouwens ook nog volop in retraite, dus het kan zijn dat ik wat licht geïrriteerd ben, kan helaas nog steeds niet echt tegen mijn verlies… [lees: niet].

Dalto Midweek had gekozen voor een iets gewijzigde opstelling en na diverse smeekbeden en lofbetuigingen* van de ‘Vliegende Hollander’, werd deze jonge hond geselecteerd. De selectie van Hebbes had zich wekenlang voorbereid op deze strijd en na een kansloos seizoen was de wedstrijd tegen de oud-giganten nog de enige mogelijkheid op eerherstel. Daarvoor werd een compleet nieuw en jeugdig team opgesteld en schonden zij vanaf minuut één de ongeschreven regel van het niet uitverdedigen… wel dus.

Nadat de eerste zes schoten direct een tegengoal opleverden, kwam Dalto knap terug en ging met een gelijke stand de rust in.
In de tweede helft ging het lang gelijk op, maar een kwartier voor tijd ging het dan toch mis; waar velen niet hun gebruikelijke ‘leaguewaardige’ niveau haalden, was ook onze jonge hond losgeschoten van de riem. Waar hij normaliter een prima speler is en een lieve, rustige puppy, leek het nu alsof de scheidsrechter een hondenkoekje in zijn zak had en hij doldwaas werd van de geur.
Waarschijnlijk had hij ook gehoord en gehoopt op de legendarische ‘gouden’ kaart, maar het was toch echt een felgele die voor zijn ogen opdoemde. Verslagen en met grote ogen en nog na-kwispelend, aaide captain “Woeste Wout” hem over zijn bol. Als een echte leider nam hij de prent voor zijn rekening, wellicht had hij hem toch eerder in zijn mand moeten stoppen.

Kortom vandaar even tijd voor een ‘Mixit’, even rust in de koppen, de fanatieke aandacht van publiek en pers, werd even teveel en is dus tijdelijk ‘on-hold’ gezet.
Waar de een kiest om naakt van een besneeuwde berg af te rollen en een ijsduik te nemen, koos de ander ervoor om bomen te knuffelen en voor het aaien van stenen. Maar ook enkele spelers hebben gekozen om volledig ‘zen’ te worden met een stilteweekend in het klooster of met het opsnuiven van geurende luiers en billendoekjes. Wat het ook is, de focus zal weer terug moeten zijn voor de laatste speelrondes, het kampioenschap lonkt nog steeds en het zou toch zonde zijn als zij dit door hun handen laten glippen.

AvdP

*Zie: Dalto vanuit een ander perspectief 17-01-2020