Chaotisch begin en einde bij ZKV B1 – Dalto B1

Een wedstrijdverslag mét video. Dalto gaat uiteindelijk met 12-14 naar huis, maar de wedstrijd krijgt misschien nog wel een staartje.

Om te beginnen was Dalto B1 te laat in Zaandam. Veel te laat, maar iedereen vond het overmacht en er werd wel gespeeld. Van de wedstrijd hieronder eerst een video. De tekst gaat daarna verder.

De Coentunnel was afgesloten en de auto’s waren terechtgekomen bij een pontje om toch in Zaandam te komen. Alleen al over het hoe en waarom van die route zal jaren later nog wel worden gesproken. De coaches van ZKV en de scheidsrechter zagen het allemaal als overmacht en er werden afspraken gemaakt over het inkorten van de wedstrijd. Even was er sprake van verkassen naar een ander veld, maar uiteindelijk begon de wedstrijd toch op het hoofdveld. De A1 van ZKV had daarna een belangrijke wedstrijd en dat gaf wat extra druk. Intussen was het gaan regenen en echt droog is het niet meer geworden.

Na een rit van enkele uren stonden de spelers niet direct op scherp en het stond na korte tijd al 4-1. Tijd voor een time out vonden coaches Benno en Arianne en ze bedachten ook meteen een serie slimme wissels. De spelers herpakten zich en de tactieken pakten goed uit, want met de rust was er weer aansluiting en stond het 7-6. Niks aan de hand dus, maar ook nog lang geen punten in de knip. Afgesproken was dat de tweede helft 25 minuten zou duren en uiterlijk tot 16.20. Dan moest namelijk de A1 van ZKV starten en dat kon niet later want werd het te laat voor de scheidsrechters van díe wedstrijd. Snapt iedereen het nog? In het veld golden uiteraard de gewone korfbalregels en de scheidsrechter was goed aan het fluiten.

In de tweede helft kwam Dalto gelijk. Eerst op 10-10 en 11-11 en ook op 12-12. Kennelijk werd Dalto steeds scherper, want na het slechte begin werd in de laatste minuten van de wedstrijd toegeslagen. Beide teams hadden tot dan nog niet één vrije worp gescoord, maar nu ging de eerste er in. 12-13 en daarmee stond Dalto voor het eerst op voorsprong. Even later ging nog een doorloopbal in en kwam de stand op 12-14. Onverwacht gaf de scheidsrechter aan dat het de laatste minuut was en met nog anderhalve minuut op de klok floot hij af. Spelers, coaches en legioen van Dalto waren erg blij, maar er hing wel een vreemde sfeer op het veld. Unheimisch. ZKV had dit niet meer zien aankomen en iedereen was er stil van.

Intussen staat in de app van het KNKV dat de wedstrijd gestaakt is en dat er nog gespeeld moet worden. Daarover natuurlijk veel discussies en het is nog helemaal niet duidelijk hoe dit gaat aflopen. Ongeacht wat er uit komt, dit verhaal vertellen we elkaar over een paar jaar nog steeds. Wordt vervolgd……..

(Jannick 4, Carel 4, Justin 3, Kris 2, Twan 1)

Verslag, opname en montage: Carel Wielinga sr