Concept teamindelingen seizoen 2020/2021

Het seizoen loopt op zijn einde. We richten ons daarom al weer op het nieuwe seizoen. Een seizoen waarin ons eerste team weer te zien is op het hoogste niveau en ook een seizoen waarvan we nu nog niet weten wanneer het gaat starten en onder welke voorwaarden. Deze concept indeling is onder de huidige bijzondere omstandigheden gemaakt. Hieronder wordt deze toegelicht, lees het alsjeblieft goed door!

Allereerst; de indeling is een concept waarbij we uitgaan van de aangekondigde regels die vanaf 1 juni 2020 gelden voor de trainingen.

Daarnaast zijn er ongetwijfeld in de komende periode nog aan- en afmeldingen waardoor de indeling mogelijk nog verandert. Gezien de omvang van deze klus willen we iedereen vragen voor 1 juli 2020 een keus te maken, wij hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen ervoor kiezen om dit mooie spelletje bij Dalto te blijven/komen spelen.

Algemene toelichting
Aangezien voor senioren de 1,5 m regeling ook geldt tijdens de trainingen kunnen we geen wedstrijdelementen zoals duels trainen en daarom kunnen we geen selectie doen voor 1 september. Aangenomen dat we vanaf 1 september wel ‘normaal’ kunnen spelen hebben we de indeling zo gemaakt dat ieder team in ieder geval volledig is en aan de eerste veldhelft kan beginnen. Om spelers toch een kans te geven zich te laten zien zullen we in de eerste veldhelft daartoe mogelijkheden organiseren. We zullen dat in overleg met de trainers doen.

Voor jeugd tot en met 18 zijn wedstrijdelementen vanaf deze week wel toegestaan en organiseren we wel selectietrainingen. Een paar junioren zijn al 19 of vieren voor 1 september 2020 hun 19e verjaardag en spelen komend seizoen toch in de junioren. Daar zullen we rekening mee houden in het selectieproces.

We trainen tot en met 6 juni in de oude opstelling, daarna gaan we in de nieuwe opstelling trainen. Voor een behoorlijk aantal teams zoeken we nog trainers. We zullen dat overzicht snel publiceren en we roepen iedereen op om je aan te melden om daarbij te helpen! We hebben iedereen nodig! Daarbij een vraag aan de trainers van het afgelopen seizoen, we hopen dat we een beroep op jullie mogen doen om daar waar een team nog geen trainer heeft, nog even door te gaan?

Toelichting per team – senioren
Voor ons vlaggenschip dat komend jaar weer in de Korfbal League uitkomt doen 12 dames en 11 heren mee aan de selectie. Na de eerste veldhelft willen we met 10 dames en 10 heren de zaal in gaan.

De 2e selectie, senioren 3 en 4 zullen komend jaar in de zaal in de Reserve Hoofdklasse en de Reserve overgangsklasse strijden. Een prachtig resultaat van afgelopen seizoen. Een aantal sterke routiniers is gestopt en er staan nu twee teams met veel jonge spelers en een paar ervaren spelers erbij. Naar verwachting zullen team 3 en 4 ook met 10 dames en 10 heren de zaal in gaan.

Team 5 is een groep met voornamelijk ex-topspelers die op (redelijk) hoog niveau willen en kunnen spelen, na het kampioenschap afgelopen seizoen komen zij uit in de reserve 1e klasse in de zaal. In dit team staan 8 dames en 7 heren die beperkt beschikbaar zijn i.v.m. gezinssituaties en daarbij één keer per week trainen. Een aantal van deze spelers zal als AR opgegeven worden zodat ze ook de andere seniorenteams kunnen helpen waar gewenst.

In team 6, 7, 8 hebben we te maken met een groep van uiteenlopende sterkte, en te veel mensen en te veel niveauverschil om er twee teams van te maken. Vandaar drie teams, het 6e speelt reserve 2e klasse in de zaal, het 7e speelt 4e klasse en het 8e speelt breedte korfbal. Deze teams hebben onderling afgesproken dat zij zorgen dat er altijd een volledig team is voor een wedstrijd. Ook senioren 5 heeft aangegeven dat zij bereid zijn om in te vallen.

Het Midweek team gaat strong en steady verder. We kijken weer uit naar de taalkundige hoogstandjes van AvdP om het verloop van hun ongetwijfeld glorieuze competitie te volgen.

Volgend seizoen komen er ruim 20 junioren door naar de senioren, dat zorgt voor een grote aanvulling aan onze seniorenteams.

Toelichting per team – Junioren U19, A
Bij de A1/2 zien we 11 meiden en 11 jongens die meedoen aan de selectie. Er zit veel potentie in deze groep en we zien nu al uit naar alle wedstrijden in de hoofdklasse in de zaal voor de A1 en de overgangsklasse voor de A2. We willen in deze selectie terug naar 10 meiden en 10 jongens. Wanneer we dat doen stemmen we af met de trainers.

De overige junioren teams zijn qua aantallen redelijk op sterkte dus die kunnen het veldseizoen met deze indeling hun wedstrijden gewoon spelen. Natuurlijk zal er over en weer met reserves gewerkt worden zodat een team altijd volledig is.

De A3 gaat komend seizoen weer wedstrijdkorfbal spelen in de zaal. Zij waren ruim te sterk in het breedtekorfbal. Dit team is een bewuste mix van nieuwe en ervaren junioren.

De A4, A5 en A6 spelen breedtekorfbal, waarbij ook opgemerkt kan worden dat de A4 ook ruim de sterkste was afgelopen jaar. We hopen dat zij komend seizoen meer uitdaging krijgen.

De A6 is een volledig meiden team, we hebben in de junioren te maken met 36 meiden en 23 jongens verdeeld over 6 teams.

Toelichting per team – Aspiranten U16, B
De B1 speelt komend seizoen wederom hoofdklasse in de zaal, afgelopen seizoen hadden zij het zwaar, we hopen dat zij komend seizoen een paar plekjes kunnen stijgen.

In de aspiranten is de verdeling meisjes-jongens redelijk gelijk. Daar staan drie leuke teams die komend seizoen ongetwijfeld veel plezier gaan beleven samen.

Toelichting per team – Aspiranten U14, C
In de C ligt de verhouding tussen meisjes en jongens andersom, daar hebben we 12 meisjes en 20 jongens. Vandaar de indeling zoals die er nu staat. Ook in de C speelt de C1 hoofdklasse in de zaal en spelen de twee andere teams breedtekorfbal. De C2 speelt met 5 meisjes, 3 uit de vorige C2 en 2 eerste jaars meisjes. De C3 speelt helaas maar met 3 meisjes, dit zijn de meisjes die afgelopen jaar samen in dit team gespeeld hebben. In de C3 mogen jongens ook als meisje spelen.

Toelichting per team – pupillen U10, D
In de D hebben de meisjes weer ligt de overhand, maar zijn er bijna voldoende jongens om 3 gemengde teams te maken. Na het kampioenschap van de D1 van afgelopen seizoen, ligt er weer een mooie uitdaging voor komend seizoen. Op dit moment weten we nog niet goed welke heren er het beste in de D1 passen, in de 2 weken na 6 juni zullen we die plekken invullen met 2 jongens die nu bij de D2 staan. Voorlopig blijven er dan 3 jongens in de D2, maar meisjes mogen hier ook als jongen spelen.

Toelichting per team – pupillen U10, E en F
Bij de nieuwe indeling van de E-tjes hebben we met een aantal uitgangspunten rekening gehouden, deze zitten met name op sociaal vlak. Waar mogelijk hebben we dezelfde indeling als afgelopen seizoen aangehouden. Er zijn een paar uitzonderingen. We hebben ook zoveel mogelijk rekening gehouden met vriendjes en vriendinnetjes. Daarnaast hadden we ook rekening te houden met het geringe aantal jongens t.o.v. het aantal meisjes. We konden er niet omheen om 1 meisjes team te maken.  Bij de F-jes zijn er geen wijzigingen. We hopen op weer een leuk korfbal jaar!

Mocht je vragen of opmerkingen over de indeling hebben, dan kan je die tot 15 juni per mail sturen naar

Senioren en A-jeugd:
tc@dalto.nl

B-jeugd en jonger:
jtc@dalto.nl

Alle opmerkingen zullen we natuurlijk met de grootste zorg behandelen, daarbij kijken we bij  mogelijke aanpassingen naar de totale indeling. Daarom zullen we geen individuele toezeggingen doen voor 15 juni.

Bekijk hier de concept teamindelingen seizoen 2020/2021.