Teamindeling E/F bijgewerkt en teamouders E gezocht

Woensdag 28 juli 2021

De teamindelingen voor de E- en F-jeugd is bijgewerkt en te vinden via:
Competitie – Teamindelingen.

Teamouders gezocht!
Mochten er binnen de E1 en E2 nog ouders zijn die interesse hebben om als “team-ouder” samen met coördinator en trainers het aanspreekpunt te vormen voor het team van je kind, is je aanmelding welkom via tc@dalto.nl. Ook als je eerst meer informatie hierover wil, kun je contact opnemen via dit mailadres.

De Technische Commissie


Zondag 16 mei 2021

Ook de indeling voor de E- en F-teams is gemaakt. Zo kunnen de E- & F-teams ook gericht met hun trainers aan de slag. Zeker bij de E- & F-jeugd is vaak nog veel instroom tijdens het seizoen. Dit kan betekenen dat we na de zomer of als we de zaal ingaan, toch nog wijzigingen doorvoeren in de teamsamenstelling.

We zoeken bij alle teams nog een “team-ouder”, deze regelt vooral de randzaken in goed overleg met de trainers. We hebben veelal jonge trainers op deze teams, zeker korfbalvaardig, maar lerend in het contact met ouders. Mocht je teamouder willen zijn, dan horen we graag van je via tc@dalto.nl.

De concept teamindelingen voor seizoen 2021/2022 vind je via Competitie – Teamindelingen.

De Technische Commissie


Maandag 3 mei 2021

Algemene toelichting
De concept teamindelingen voor seizoen 2021/2022 zijn bekend. Het is een concept, omdat er in deze periode nog vaak mutaties plaatsvinden in aan- en afmeldingen en er ook selecties plaatsvinden. Bij de diverse teams staan  opmerkingen vermeld specifiek voor dat team.

Heb je een vraag of opmerking over de teamindelingen, neem dan contact op met de Technische Commissie (tc@dalto.nl). We zullen alle opmerkingen en vragen bespreken in onze vergadering van maandag 10 mei 2021. Daarna zullen we een terugkoppeling geven.

Toelichting senioren
Bij de senioren 1 tot en met 4 vinden selecties plaats. Nadat deze selecties plaatsgevonden hebben, worden de overige seniorenteams aangevuld. Voor de seniorenteams (Dalto 3, 4 en 6) zijn we nog op zoek naar trainer-coaches. Jan Wielinga is bereid gevonden om bij beschikbaarheid de coaching bij Dalto 8 (en 7) op zich te nemen, maar ook voor dat team zijn we nog op zoek naar iemand. Laat het ons vooral weten als je een bijdrage kan leveren. Beschikbaarheid om twee keer per week training te geven en te coachen is zeker niet nodig!

Toelichting junioren
We hebben in de junioren erg veel dames vergeleken met het aantal heren. Dit betekent dat de A1 met 5 en de A2 met 6 dames gaat spelen. Bij de heren moeten er uit de selectie 2 en bij de dames 1 afvallen naar de A3. De Technische Commissie en de trainer-coaches van de A1/A2 bespreken dit samen.

We hebben er na raadpleging van de juniorendames voor gekozen om geen damesteam te maken, maar daardoor is de A4 wel een heel groot team geworden en helaas hebben we te weinig heren om hier met 4 heren te starten. Wel willen we kijken of er 1 of 2 dames door kunnen schuiven naar de A3. Hierover worden gesprekken met de speelsters gepland.

Toelichting aspiranten
De B1 gaat naar verwachting met 4 dames en 5 heren spelen, al is er ook van buitenaf nog interesse en bestaat er kans dat er een dame bij komt. Ook is het mogelijk dat alsnog een A-dame achterblijft in de B1. De B2 en B3 spelen met 11 spelers. Bij deze teams verwachten we geen veranderingen meer.

We hebben net genoeg spelers om 3 C-teams te kunnen maken. Hierdoor spelen de C1 en C2 met 4 dames en 4 heren. Belangrijk is dus de aanwezigheid van de spelers op zowel de trainingen als bij de wedstrijden. De C3 zit iets ruimer in haar jasje, waardoor er misschien nog een heer doorschuift van de C3 naar de C2.

Toelichting pupillen
We hebben net genoeg spelers om 4 D-teams te kunnen maken. Hierdoor spelen de D1, D2 en D3 met 4 dames en 4 heren en de D4 met 5 dames en 4 heren. Belangrijk is dus de aanwezigheid van de spelers op zowel de trainingen als bij de wedstrijden. Wie de vierde dame bij de D1 wordt weten we nog niet, in de weken na 17 mei zullen we goed kijken bij de D2 dames, welke dame de meeste aansluiting vindt bij de D1.

We hebben nog geen teamindelingen gemaakt voor de F- en E-jeugd. Dat doen we dicht tegen de zomervakantie aan. We hopen nog op veel nieuwe leden naar aanleiding van de instuif.

Afronding huidige seizoen
Vanaf de week van maandag 17 mei starten we met trainen met de nieuwe teamindelingen. Het trainingsrooster hiervoor volgt binnenkort, evenals wie deze trainingen oppakken voor de teams die op dit moment nog geen trainer-coach hebben. Mocht je hierbij tot aan de zomer kunnen helpen, laat het ons vooral weten!

Trainer-coaches gezocht
We zijn blij met het grote aantal trainer-coaches die zich vanaf 17 mei weer voor onze teams inzetten. Helaas hebben we voor de C3 en B3 nog geen trainer-coach kunnen vinden. Mocht je iets voor deze teams kunnen betekenen, neem vooral contact met ons op. Ook met een kleine bijdrage zijn deze teams geholpen.

De concept teamindelingen voor seizoen 2021/2022 vind je via Competitie – Teamindelingen.

De Technische Commissie