Dalto/Klaverblad Verzekeringen 3 haakt aan bij middenmoot Reserve Hoofdklasse

Afgelopen zaterdag speelde Dalto 3 tegen de hekkensluiter OVVO 2. Eerder in de competitie had Dalto 3 een aantal nipte nederlagen geleden, waarbij met 1 of 2 punten verschil werd verloren.

Na die nederlagen heeft Dalto 3 vorige week al een een knappe overwinning behaald in de uitwedstrijd bij koploper GKV 2. Na zo’n mooie overwinning is het van belang dat het vorige week niet een eenmalige opleving was, maar juist een verdiende overwinning die vertrouwen geeft richting de komende wedstrijden.

Een overwinning tegen OVVO 2 zou het gat naar 6 punten op de ranglijst brengen en bovendien is er daarmee dan ook meteen aansluiting met de grote middenmoot in de Reserve Hoofdklasse A. Kortom een zeer belangrijke wedstrijd voor deze streekderby.

Dalto begon de wedstrijd redelijk goed, maar zakte steeds verder weg in de loop van de 1e helft. Er werd zelfs tegen een achterstand van twee punten aangekeken tijdens de 1e helft. Gelukkig werd deze achterstand gedurende de laatste minuten omgebogen in een 9 – 8 ruststand.

De tweede helft begon moeizaam, maar gedurende de tijd werd de voorsprong gestaag uitgebouwd naar een comfortabele 18 – 12 voorsprong met nog 7 minuten op de klok.

De resterende tijd ontstonden er verdedigend wat slordigheden bij Dalto 3 en hierdoor kon OVVO 2 iets dichterbij komen met name door aantal stippen en vrije ballen. Dit resulteerde in eindstand van 21 -18.

Positief is om te zien dat Dalto 3 het scorend vermogen omhoog gaat. Het was jammer dat het deze week verdedigend te slordig was, maar dat betekent ook dat er nog ruimte is voor verbetering.

Volgende week staat een uitwedstrijd op het programma tegen Nieuwerkerk 2. Een mooie uitdaging om te kijken of Dalto 3 de volgende stap kan maken.

Namens trainersstaf Dalto 3, Mathieu en Natasja

Foto’s: Carel Sr