Dalto 8: over nét niet, bedankt en wie helpt

Dalto 8, laatste wedstrijd van het seizoen

Ons laatste en leukste seniorenteam is er zaterdag niet in geslaagd het kampioenschap te oogsten. Het tweede team van KC Doorn bleek te sterk in de beslissende derby. KCD startte voortvarend, in no time stond er een ruime voorsprong op het scorebord. Toen Jan vlak voor rust (zie een van de foto’s) de 8-6 scoorde, leek een revival nog mogelijk. Helaas ….

Jammer, er had meer ingezeten. Jammer voor ‘voorjaarscoach’ Lucia Bloemendal, die elke vrijdag en zaterdag vanuit Delft reisde om de ploeg uit de brand te helpen. Immers, Tessa Heijbroek die met veel enthousiasme het team bij de hand had genomen, ging voor langere tijd naar het buitenland. Lucia, die zelf bij Paal Centraal speelt, zette nu even Dalto 8 centraal. Bedankt!

Na een lastige najaarscompetitie in een eigenlijk te sterke poule, deed 8 het in de zaal prima met een derde plaats. Er waren veel blessures dit seizoen. Chiara moest noodgedwongen vooral coachen en scores bijhouden, maar er waren meer afwezigen. Daardoor was het voortdurend zoeken naar invallers. Heel erg bedankt voor alle spelers die Dalto 8 wilden helpen.

Op naar volgend seizoen. Het team blijft qua samenstelling in hoofdlijnen gelijk, maar eigenlijk zoeken we nog minimaal één speler, ook aan de vrouwenkant is er nog ruimte. Iets voor jou? En – let nu op: het leukste seniorenteam van Dalto zoekt ook nog begeleiders. Er is één potentiële coach, maar hij zoekt nog twee maatjes. Dat moet toch lukken?

Wie helpt? Kandidaat-spelers en trainer/coaches: meld je snel bij mij.

Foto’s en verslag: Henry Valk
henry.valk@gmail.com