Dalto A2 schiet uit de startblokken!

Het was eindelijk zo ver, we mochten nu echt gaan beginnen. We hebben een heerlijke voorbereiding gehad. Eerst werd het NK beachkorfbal duidelijk gewonnen en namen we de beker mee naar Driebergen. Daarna werd er ook op het Meeuwentoernooi overduidelijk gewonnen en namen we de prijs, een witte bal, ook weer mee terug naar Driebergen. Al met al, we waren er klaar voor en hebben veel zin in de competitie.

20190907 Dalto A2 - ASVD A1

Het plan was om 15:00 uur te beginnen met de wedstrijd. Het begon toen keihard te regen en dus had Benno met de scheidsrechter overlegd dat we een half uur later met de wedstrijd konden beginnen. Dus toen we voor de tweede keer weer hadden ingeschoten konden we echt gaan beginnen.

We begonnen goed aan de wedstrijd, onze eerste aanval leverde direct een doelpunt op. Na een goede aanval met veel rebound wist Casper uiteindelijk de 1-0 binnen te schieten. Ook gooide Casper de 2-0 binnen waardoor de coach van ASVD A1 een time-out nam. In de time-out werd uitgelegd hoe we met het spel van ASVD A1 moesten omgaan en zo konden we verder aan de wedstrijd.

Bij een stand van 3-1 kregen we de smaak te pakken. Eerst was het Nordin die twee keer wist te scoren en de stand op 5-1 bracht. In het andere vak scoorde eerst Twan een schot. Bij een vrije bal miste Joni haar doorloop maar dat wist ze goed te maken om daarna direct weer te scoren, wat de stand op 7-1 bracht. Toen het andere vak weer in de aanval kwam was het Casper weer die twee keer achter elkaar scoorde en de stand 9-1 werd.

We maken even een sprongetje in de wedstrijd en de stand is 11-4. Nordin speelt de bal diep in het andere vak op Twan. De heer van Twan springt in, Twan speelt de bal in en krijgt hem terug, maar wordt overgenomen door de heer van Ivo. Twan speelt de bal naar Ivo die helemaal vrij stond en Ivo maakte het af door te scoren. Het was een mooie en knappe actie en ook zeker een applaus waard, de stand werd hierdoor 12-4.

Vlak voor rust bemoeide Nordin zich nog met de score. Hij schoot raak en dat was ook het seintje voor de scheidsrechter om te gaan rusten met een stand van 13-5.

Eenmaal in de kleedkamer aangekomen werden alle tips benoemd hoe we de tweede helft nog beter konden gaan spelen. We moesten vooral door gaan met scoren. Dat hadden we goed onthouden, want toen de scheidsrechter het seintje gaf dat we weer mochten beginnen, rende Twan er direct langs en kreeg een stip mee die Manon afmaakte. De aanval daarna vloog Twan er weer langs en maakte hij zelf de 15-5.

Met een stand van 17-7 kregen we opnieuw weer de smaak te pakken. Het was Nordin die een korte kans en een schot scoorde, Ivo die een schot scoorde en Manon die voor de verandering een vrije bal maakte en de stand op 21-7 bracht.

Met nog ± tien minuten op de klok en een stand van 23-8, was het een teken voor de coaches om te gaan wisselen. Het vak van Twan werd er uitgehaald en Justin, Rowin, Anne en Shenna kwamen er voor in de plaats. Ze mochten gelijk gaan verdedigen en het dicht houden voor de aanval. Casper schoot daarom ook maar raak en maakte de 24-8. Justin was klaar met verdedigen en liet er een door waardoor Anne zich ook met de scoren kon gaan bemoeien. Anne rende er langs en maakte zoals altijd een doorloopbal met één hand. Justin bemoeide zich met de score, hij rende er ook langs en maakte de 26-10.

De uiteindelijke uitslag is 26-11 waar iedereen uiteindelijk tevreden mee kon zijn. Er werden veel mooie acties gemaakt en er zaten zeker mooie doelpunten tussen. De eerste punten zijn binnen en we staan bovenaan. Zaterdag 14 september staat Fiducia A1 uit op de planning. Zij verloren afgelopen zaterdag en hebben nul punten en dat is de bedoeling om zo te houden aankomende zaterdag!

Totaal scores:
Nordin 8, Casper 6, Twan 3, Ivo 3, Manon 3, Justin 1, Anne 1, Joni 1.

Ruth