Dalto/Klaverblad Verzekeringen B2 bezig aan lastig seizoen

20190119 Dalto B2 - Tiel'72 B1

Vroeg in de wedstrijd op achterstand worden gezet, jezelf weten te herpakken, keihard bikkelen en tot slot met lege handen achterblijven… Dat was het beeld van de eerste twee zaalwedstrijden voor onze B2. Een onaangename maar o zo leerzame kennismaking met het niveau.

Verdedigend heeft de ploeg het met gemiddeld twaalf tegengoals meestal goed op orde. Het goede verdedigen biedt de ploeg dan meestal ook de kans om zich terug te knokken in de wedstrijd. Aanvallend stokt het daarentegen te vaak. Bij vlagen speelt de B2 schitterende aanvallen en worden er ruim voldoende kansen gecreëerd, maar met gemiddeld  negen goals per wedstrijd blijkt het iedere keer weer lastig om de korf te vinden.

Tot dusver werd er slechts één punt behaald in de thuiswedstrijd tegen concurrent Victum. Ook tijdens deze wedstrijd speelde het bekende euvel ons weer parten. Na een (aanvallend gezien) fantastische eerste helft lukte het ons in de tweede helft nog maar twee keer om de korf te vinden. Twee minuten voor tijd mochten we opgelucht adem halen toen we er nog een gelijkspel uit sleepten.

Afgelopen zaterdag was voor mij de bevestiging dat de B2 echt wel kan meekomen op dit niveau (ondanks de ruime nederlaag die geleden werd tegen koploper Tiel ’72). Na de wedstrijd kregen we het compliment dat ons spel korfballend beter was dan dat van Tiel. Tiel beschikt echter wel over de kwaliteit om de bal van afstand raak te prikken (11 van de 18). Ik ben er echter van overtuigd dat wij met het vertoonde spel van afgelopen zaterdag gegarandeerd nog punten gaan pakken. De ploeg werkt er keihard voor en verdient het ook!

Patrick