Dalto B2 en A1, een dag van een Dalto-er

10:05 uur, Hoenderdaal
Dalto/Klaverblad Verzekeringen B2 – SKF B2

Een zaterdag begint altijd met de juiste voorbereiding. In mijn geval is dat op tijd opstaan met de onderhand wel bekende formule x-3 (max09:00). Dalto/Klaverblad Verzekeringen B2 begon vandaag al om 10:05 dus we mochten er iets eerder uit dan normaal.
Als je eenmaal aankomt bij Dalto zie je dan de D2 spelen met leuke en mooie goals, je staat soms versteld wat die jonge gappies allemaal al kunnen. Maar goed het gaat natuurlijk om de wedstrijd van de B2 en de voorbereiding. We gaan twintig minuten van te voren de kleedkamers in en benoemen nog even de punten die we afgelopen week hebben getraind.

De wedstrijd begint en de spelers zijn er klaar voor om hier belangrijke punten te pakken voor nog een eventuele handhaving in de 1e klasse B jeugd. We beginnen verdedigend wat minder omdat spelers nog moesten wennen aan de nieuwe vakken en de ietwat aangepaste tactiek, al snel hebben de spelers het onder de knie en weten ze de tegengoals te stoppen op zes goals.
Op dat moment staat het al 1-6 omdat onze aanval niet lekker loopt (kansen zijn er genoeg maar de bal wil er maar niet in). Een tactische wissel door Xanne er in te brengen om meer aanvalskracht te brengen hielp, maar wederom vielen de ballen niet. Er werd verdedigend weer terug gewisseld en dat zorgde er voor dat we met 2-7 gingen rusten.

In de rust benoemden we wat er moest veranderen, om hier nog in ieder geval nog een punt te pakken. Het moest aanvallend beter qua slimme kansen en verdedigend moesten we het zo volhouden.
De tweede helft begon en we startten gelijk goed, de goals vielen weer en verdedigend zat het nog steeds dicht. Er werd veel gewisseld met uiteindelijk positieve gevolgen, de wissels maakten niet de goals maar zorgden wel voor een stukje vernieuwing in het vak.
De laatste paar minuten waren ingegaan en het was nagelbijten met een stand van 7-8. Selma kreeg een bal mooi diep gespeeld en schoot die prachtig af, een typische B2-aanval met een pass van buiten naar buiten 8-8!

De bal kwam nog een aantal keer terug in de aanval met inmiddels een stand van 8-9 en Roy kreeg een mooie strafworp mee, die hij gelukkig ijskoud scoorde, 9-9.
Dan heb je succesvol punten gepakt en kan je terugkijken op een mooie (mentale) winst van Dalto B2 die ons niet alleen als spelers maar ook als team verder brengt.

16:35 uur, De Eendracht Nijeveen
DOS’46 A1 – Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1

Dan zit er niet een hele lange tijd tussen het einde van de B2 en het verzamelen van de A1.
Ik moest nog even getapet worden omdat mijn enkel nog steeds 70% is (miauw) maar wel moet spelen omdat er een belangrijke wedstrijd op het programma stond. Voor het seizoen zei ik al tegen Kees dat Dos’46 uit wederom een beslissende wedstrijd kon worden (net als vorig jaar) met de play-offs in zicht.

De wedstrijd begon en het ging eigenlijk de eerste twintig minuten erg gelijk op. We verdedigden uitstekend, maar lieten soms toch een gaatje vallen en daar profiteerden ze gelijk van. Onze aanval speelde goede verzorgde aanvallen maar de goals lieten steeds erg lang op zich wachten.

Voor rust wisten we toch een gaatje te slaan door goeie uitgespeelde dynamische aanvallen waarin er veel geschoten werd dus ook veel gescoord. De ruststand luidde 11-14 en we liepen met toch wel tevreden koppies de kleedkamer in. Iedereen benoemde zijn punten die waren opgevallen en op die manier leer je toch weer veel van elkaar, iedereen ziet het toch op zijn eigen manier.

De tweede helft begon en iedereen wist donders goed dat het van belang was om gelijk op vier verschil te komen. Dit leek ook te gaan lukken toen we een stip mee kregen. De stip werd helaas gemist en DOS’46 wist gelijk te profiteren via een schot van een mooie afstand.
Het was weer even zoeken naar de spelers die “gouden” handjes hadden en dat kostte ons meer tijd dan verwacht en DOS’46 wist daarom ook, niet alleen terug te komen maar ook een voorsprong op te bouwen van twee goals, 19-17, 20-18. Tijd om de koppen bij elkaar te gooien en een gooi te doen naar de voorsprong. Vanaf die 20-18 zat het verdedigend helemaal dicht en wisten we via twee goals van Mirte en één goal van Fleur de punten te pakken.

Wederom net als bij de B2 een mooie (mentale) winst richting de play-offs die eventueel nog gehaald kunnen worden, mits wij volgend week winnen van rivaal Oranje Wit en AVO verliest van ditzelfde (misschien wel aangeslagen) DOS’46.

Thijs R

• Kijk voor de foto’s op DOS46.nl.