Dalto/Bergse Bossen B2 laat eindelijk zien wat het kan

Voor de B2 stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Telstar B1 op het programma. Met een goede voorbereiding moesten we deze wedstrijd beginnen. Dat betekende de vrijdag avond daarvoor een goede en serieuze training van Jan, Nordin en tegenwoordig ook van onze nieuwe derde coach Justin (A1). Het doel was om een goede eerste helft neer te zetten en natuurlijk om te winnen. Na het kijken van de wedstrijd van de C1 was het onze beurt.

Eerste aanval was Steijn, Xanne, Rick en Nienke. Binnen de eerste minuut een prachtig afstandsschot van Rick. Daarna liep het gelijk op tot 5-5. Een schot van Xanne, een doorloopbal van Lieneke en een korte kans van onze wissel Dennis. Dit volgde tot zes nieuwe goals voor de B2 en één schot voor Telstar. De verdediging, Lieneke, Dennis, Tim en Selma, gaven goede druk. We eindigden met een ruststand van 10-6.

Met deze grote voorsprong gingen we met een gerust gevoel de kleedkamer in. We mochten trots zijn op onze prestatie! We hebben dit hele zaalseizoen gewerkt naar een goede eerste helft en dat is nu behaald. Na de speech van onze coaches een goede tweede helft neerzetten.

We begonnen wat minder goed, maar pakten het snel op. Na een aantal goals van Nienke, Tim en Lieneke was de stand al 16-7. Een wissel in het aanvalsvak, Julia er in voor Xanne. Ze stond er pas net in maar scoorde meteen een doorloopbal. Dit maakte onze eindstand 17-10.

De B2 mag trots zijn op wat ze hebben neergezet! Ze hebben de wedstrijd als team gewonnen en staan nu een plekje hoger in de competitie. Publiek, bedankt voor het aanmoedigen.

Volgende week zaterdag, 18 januari, staat er een uitwedstrijd bij SKF B2 op het programma om 16:35. Komen jullie kijken? Tot zaterdag!

Nienke Anbeek

Foto’s: Carel sr