Verslag en foto’s Dalto/Klaverblad Verzekeringen – Mid-Fryslân

Dalto/Klaverblad Verzekeringen boekt ruime zege op Mid-Fryslân

Voor de tweede week achtereen wist Dalto/Klaverblad Verzekeringen een ruime overwinning te boeken tegen een team uit het hoge Noorden: de thuiswedstrijd tegen Mid-Fryslân werd met 29-19 gewonnen na een ruststand van 14-9. De wedstrijd begon stroef, maar tegen het einde van de eerste helft wist Dalto een gat te slaan door zuiverder te gaan schieten. In het begin van de tweede helft gooide Maarten de wedstrijd op slot met twee goals, waardoor de voorsprong op zes doelpunten kwam.  Naar het einde toe wist Dalto (zonder briljant te spelen) de voorsprong uit te bouwen tot de 29-19 eindstand, met onder meer vier doelpunten van Mathijs en twee van de opnieuw uitblinkende Lotte.

Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Mid-Fryslân

Verslag: Johan de Groot

Herman van Gunst had vooraf goede hoop op een overwinning, mits de stijgende lijn van vorige week qua schotpercentage kon worden doorgezet. Maar hij was ook beducht voor het achterverdedigen van Mid-Fryslân. Hij vond het vorige week tegen SCO belangrijk om de basis-acht tot het einde van de wedstrijd te laten staan, omdat het de eerste overwinning was sinds de zomer: “Dat moet je het team dan ook gunnen”.

Dalto begon dynamisch aan het duel, met afwisselend veldspel en verschillende schutters. De afronding liet echter nogal te wensen over. Omdat Dalto het verdedigend goed voor elkaar had, kwam de wedstrijd moeizaam op gang. Rudo tekende met een doorloopbal voor de 1-0 en Lotte met een mooie omdraaibal voor 2-1.  Wat wel opviel is dat Dalto veel vrije ballen tegen kreeg van het goed leidende jonge scheidsrechtersduo. Aanvankelijk wist Mid-Fryslân daar weinig mee te doen, zo blokte Paula een poging bij 4-3. Even later miste Mid-Fryslân ook een strafworp. Dalto werkte hard, en in het tweede deel van de eerste helft begon het schot ook beter te draaien. Mathijs maakt met een flitsende handbeweging een doorloopbal mooi af voor de 7-4, en Maarten gooide de 8-5 binnen na een doorbraak van Rudo. Toch wist Mid-Fryslân terug te komen tot 9-8  met een nu wel benutte vrije bal. In de laatste vijf minuten voor rust liep Dalto echter weg met vijf doelpunten op rij, waarbij de wegstapbal van Rene (12-8) fraai was. Mid-Fryslân kon alleen via de stip nog iets terugdoen, maar keek halverwege tegen een 14-9 achterstand aan.

Na de pauze was het de geduchte tegenstander van Rudo die voor 14-10 zorgde. De poging van de Friezen om direct weer aan te sluiten mislukte echter, doordat Maarten (2x) en Lotte de voorsprong van Dalto vergrootten tot zeven doelpunten. De coach van Mid-Fryslân nam nog een time-out en ging wat wisselen, maar zonder succes. Mathijs benutte een vrije bal (19-12) en maakte de mooiste goal van de avond, een doorloopbal met één hand (20-12). Rudo scoorde ook een vrije bal, en mocht daarna zijn plek afstaan aan zijn broer Remy, die met een vrije bal het volgende punt scoorde. Karin zorgde dat zij ook op het scorebord kwam met twee doorloopballen, en ook de debuterende Jeremie wist zijn invalbeurt te bekronen met een doelpunt (schot dat de korf niet raakte). De tegenstandster van Lotte was inmiddels (net als vorige week) gewisseld, nadat zij het zoveelste blok had moeten ondergaan van de Dalto-verdedigster. Mathijs scoorde -naar wat later bleek- de laatste twee doelpunten (28-19 en 29-19). Remy en Jeremie kregen nog verschillende kansen om de 30e binnen te schieten, maar dat lukte helaas niet. Niettemin een duidelijke overwinning voor Dalto, die ook Herman van Gunst tevreden stemde: “We hebben direct na rust de wedstrijd beslist, toen Mid-Fryslân weer probeerde aan te haken. Ons aanvalsspel is diverser geworden. De opstelling pakte vanavond ook goed uit, want daardoor kwam Rudo tegen de sterkste aanvaller te staan van Mid-Fryslân . Volgende week uit tegen AW/DTV wordt een belangrijke wedstrijd om te zien waar we staan.”

Doelpunten Dalto:
Maarten 6 (1), Mathijs 6, Rudo 4, Lotte 4, Rene 2, Pia 2, Karin 2, Paula 1, Remy 1, Jeremie 1.