Worldcup Beachkorfball – Zilver en brons voor Daltojunioren

Zilver voor Dalto A2

Klik voor vergroting

Brons voor Dalto A1

Klik voor vergroting

Dalto A1 en A2

Klik voor vergroting


Zaterdag 6 juli 2019

Na een goede en gezellig verlopen reis, die we goed door kwamen met bolletjes van Bakkerij Lakerveld (Driebergen) en beleg, fruit en drinken van de Jumbo Van Veldhuizen (Driebergen) kwamen we begin van de avond aan bij ons overnachtingsadres in Bonson in de Loire (Fr).

De volgende dag vroeg op voor de eerste dag beachkorfball. Het weer was lekker: niet te warm en we hadden tijd genoeg om ons rustig te installeren. Partytenten, vlaggen en etenswaren (nog steeds van de Jumbo).

’s Middags konden we starten met de wedstrijden. De eerste wedstrijd was een makkie voor Nederland 1: 20-2 winst tegen Frankrijk 2, meteen  gevolgd door een winstpartij van Nederland 2 tegen België 2: stand 9-5.

Daarna voor Nederland 1 een belangrijke wedstrijd tegen de kampioenen van vorig jaar: België. Helaas was de 2-punter van Thijs G. net te weinig om ze nog in te halen, 8-9 verlies.

Nederland 2 won daarna ruim van Frankrijk 2: 12-2 en vervolgens stond het onderonsje op het programma. Nederland 2 deed zijn uiterste best om Nederland 1 van de winst af te houden, maar dat lukte niet. 9-6 winst voor Nederland 1 na een aantrekkelijke wedstrijd.

Intussen was het strak blauw en opnieuw tijd voor smeren tegen de zonnebrand. Veel drinken en we konden er weer tegen!

Nederland 1 – België 2: 12-3 voor ons

Nederland 2 – Frankrijk 1: 11-2 voor Nederland 2

Nederland 1 – Frankrijk 1: 12-1 gewonnen.

Het weer sloeg om: zon weg, regen ervoor in de plaats. De laatste wedstrijd van Nederland 2 tegen België 1 moest stil gelegd worden vanwege hagel en onweer. Na de hervatting verloren we met 6-10.

Morgen blijft het spannend, alles ligt nog open!

Carola & Heidi

Foto’s: Carel sr

Partytime! ‘s Avonds en overdag in het mulle zand, maar die mannen in heet zand, zó saai!

Video’s: door supporters Dalto

Bekijk de uitslagen op de site van Bonsonkorfbal.