Dalto/Klaverblad Verzekering 4 – Oost-Arnhem 2, loeispannend!

Afgelopen zaterdag stond voor ons 4e team een potje tegen Oost-Arnhem op het programma. Voordat ik daar een klein verslag over schrijf, wil ik u eerst even voorstellen aan Dalto 4.
Er is nogal een hoop veranderd sinds vorig jaar, de coaches zijn gesplitst, we hebben Mika en Eline naar de selectie zien vertrekken, ondertussen zijn Stefan, Tom en Dide naar het 3e gegaan, is Milo een trainersrol gaan vervullen binnen onze (2e) selectie, heeft Naomi in verband met haar studie gekozen om een niveau lager te gaan spelen en is Tessa lekker in het 5e gaan ballen. Kortom, het is een heel ander team geworden.
Wij zijn daarentegen weer versterkt met Nathalie, Mila, Nina, Nordin en Leen!
Van vorig jaar zijn Robin, Jorn, Floyd en Mart overgebleven en hebben wij Hermen als coach behouden!

Nu u weer helemaal up-to-date bent over ons team, begin ik eindelijk maar eens aan de wedstrijd, want wat werd dit uiteindelijk een bloedstollend einde!

Na een moeizame eerste helft, waarin we moeilijk tot scoren kwamen en tussenstanden van 2-7 en 6-11, wisten we dat er met een ruststand van 9-12 toch wel een tandje bij moest in de 2e helft!
Er werden wat wissels ingezet om de vakken beter te laten lopen en zo kregen we toch meer grip op de wedstrijd. We gingen als team voor elkaar vechten en schoten gewoon beter. Na de hele wedstrijd achter te staan kwamen we, met nog 10 minuten op de klok, op een gelijke stand. 16-16.

De mensen aan de zijkant konden er even goed voor gaan staan en konden een mooi einde verwachten! Dankzij twee goeie aanvallen kwamen we op een 18-16 voorsprong. Met nog vijf minuten op de klok misten de Arnhemmers een strafworp, wij vingen de bal af en de bal was in de aanval. Op zulke momenten moeten wij nog wat verstandiger worden en het aanvallend slim gaan spelen, dat gebeurde helaas op sommige momenten nog niet en zo scoorde Oost-Arnhem nog twee keer, 18-18.

Met nog 20 seconden op de klok, wisten we dat we nog één goeie aanval moesten hebben om de twee punten binnen te slepen. Wie kan je op zo’n moment nou beter in de punt hebben dan onze Stefan (ingevallen voor Fernand), met nog tien seconden op de klok gooit Stefan de 19-18 binnen. Oost-Arnhem mocht nog eenmaal aanvallen maar kwamen niet tot een kans. Voor ons twee zeer belangrijke punten tegen een ploeg die in de zaal reserve-korfbal league speelt.

We zien jullie graag de volgende keer weer langs de lijn, op zaterdag 3 oktober om 15:45 tegen Unitas 3.

Basisopstelling:
Aanval: Mart, Fernand (bedankt voor het meespelen), Mila en Robin (c)
Verdediging: Nordin, Patrick R (bedankt voor het meespelen), Nathalie en Nina

Mart