Verslag en foto’s Dalto/Klaverblad Verzekeringen A2 – AVO A2

202001118 Dalto/Klaverblad Verzekeringen A2 - AVO A2

• Nagekomen verslag •

Deze week mochten we het opnemen tegen AVO A2 uit het verre Assen. AVO zou na die reis zeker gemotiveerd zijn om te stunten tegen ons, maar Ivo liet ze meteen zien met wie ze te maken hadden door zijn eerste twee kansen te maken. Een paar aanvallen later maakte Joni haar eerste schot, onthou die naam, want die gaan we later dit verslag nog horen.

Na de 3-1 van AVO, volgde de 4-1 en de 4-2 snel. Pelé schoot daarna droog de 5-2 binnen, waarna Twan na het zelf onderscheppen van de bal de 6-2 binnen schoot. Dat was een mooi voorbeeld voor Manon, die vervolgens eigenhandig de 7-2 en de 8-2 erin knalt na een paar knappe rebounds van Ruth. Toen schoot Twan zijn tweede bal moeiteloos raak, waarna AVO wel even klaar was met deze Dalto-show aan het begin van de wedstrijd, dus ze schoten de 9-3 binnen. Maar Ruth vuurde eens van afstand en met succes, voor de 10-3. Na de 12-4 van Twan (die niet te houden was deze helft), viel de doelpuntenmachine een beetje stil, en AVO profiteerde daarvan. We gaan rusten met een 14-7 voorsprong omdat Pelé er nog karakteristiek eentje in knalt.

Na rust liet de verdediging tien minuten lang geen goal door! Hartstikke knap natuurlijk, maar we kregen hem zelf ook niet door het mandje. Invaller Nordin maakt het wel waar, en maakt dan eindelijk de 15-7. Na een snelle tegengoal ging Pelé door waar hij gebleven was, 16-8. Het sterke duo Ivo en Nordin zorgde samen met hulp van Ruth en invalster Quinty voor de 18-8.

Na de, door Mila geforceerde, strafworp van Pelé, zorgde Ivo wederom met een mooie doorloopbal voor 20-10. Weet je de naam Joni nog? Ik hoop het wel, want de laatste zevenenhalve minuut was de Joni-show. Ze maakt de 21-11, na de 22-11 van Ruth ging Joni door met de 23-12 en zelfs de 24-12.

Het slotakkoord van dit wisselvallige maar mooie lied was voor Nordin en Manon… Oh nee, Joni was weer in de aanval dus die maakte de 27-12. Toen klonk toch echt het eindsignaal en was de winst officieel binnen. Volgende week mogen we uit bij Harkema A1 spelen. Een mooie uitdaging, op papier is Harkema de favoriet, maar wij zijn er klaar voor! En zullen ze door hebben dat Shenna weer steeds fitter wordt? 😉

Met weer veel dank aan Jan voor de mooie foto’s!

Score:
Joni 5, Ivo 4, Rowin 4, Nordin 3, Casper 3, Twan 3, Manon 3, Ruth 2.