Dalto/Klaverblad Verzekeringen A4 schiet met scherp

De  A4 heeft afgelopen zaterdag een zeer spannende wedstrijd gespeeld tegen Wageningen A3!

Het was voor ons een onbekende ploeg, maar de A3 had op het veld al tegen dit team gespeeld, dus hadden we al een beetje een idee van hun spel.

Als team met maar acht spelers treffen wij het de laatste tijd een beetje ongelukkig met betrekking tot enkelblessures. Eerst ging Leonie in een veldwedstrijd door de enkel, vervolgens ging Mieke tijdens een training door haar enkel en Pieter afgelopen donderdag voor de wedstrijd. Gelukkig kunnen Leonie en Mieke weer meedraaien, maar we misten natuurlijk wel onze langste heer! Maar er mag gezegd worden dat we het als team erg goed hebben opgepakt; veel vangen uit de ruimte en hard werken om die ballen toch te hebben.

We begonnen met een 2 punten voorsprong, maar Wageningen kwam steeds weer wat dichterbij. Zo gingen we de rust in met 5-5 en konden we met een redelijk gerust hart even wat drinken.

Maar hier ligt het gevaar voor ons team, we begonnen niet scherp in 2e helft. We kwamen zelfs achter voor het eerst in de wedstrijd zo werd het namelijk 8-10. Maar door het goed werken met elkaar en onze kansen afmaken kwamen we langszij, 12-11. Hierdoor nam de spanning flink toe. We speelden ineens een stuk fanatieker en ik had het idee dat we de hele tweede helft gespeeld hebben alsof het de laatste minuten waren. Toen ik op de klok keek, was ik dan ook erg verbaasd nog zo veel tijd te hebben en we gingen als een raket; de ene goal werd opgevolgd door de andere goal.

Ik geloof dat we op een gegeven moment bijna elke minuut wisselden. Iedereen pakte zijn kansen mee en ook de verdediging ging erg goed. Wij oefenen de laatste tijd erg veel met het communiceren en daar was deze wedstrijd zeker een goede oefening voor. De hele wedstrijd heel kort erop en schoten op twee benen waren absoluut verboden. Hiervoor was het erg fijn als de rest van je teamgenoten je in de gaten hielden en duidelijk riepen wat je in sommige gevallen moest doen!

Tijdens deze wedstrijd werden we heel enthousiast gecoacht door onze trainers en die extra aanmoedigingen zijn altijd fijn voor het wedstrijdgevoel!

Ook vanuit het publiek werden we aangemoedigd. Veel mensen keken toe en zaten op het randje van hun stoel. Heel erg bedankt voor het komen aanmoedigen!

Eindstand 17-16

Reserves; bedankt voor het meedoen!

Zaterdag 5 Januari spelen we weer thuis om 14:30 tegen Animo A2 dus voel je van harte welkom om ons te komen aanmoedigen!

Tot dan!

Groetjes, Jasmijn

Casper 5, Tycho 3, Jasmijn 2, Douwe 2, Mieke 2, Rosanne 1, Norben 1, Leonie 1

Foto’s: Carel sr