Winkelwagen (0)

5 likes

Dalto/ Klaverblad Verzekeringen wint met veilige marge van TOP (A)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen deed goede zaken met een 27-22 overwinning in eigen huis tegen TOP Arnemuiden. In de eerste helft bouwde Dalto al een voorsprong op die geleidelijk werd uitgebouwd tot 14-10 bij rust. Met name het vak van Mathijs had een duidelijk overwicht. Hoewel TOP bleef aandringen kwam de overwinning in de tweede helft nooit echt in gevaar. Verdedigend had Dalto de zaak redelijk onder controle, en als het aanvallend even niet liep dan duurde dat nooit lang. Een sterk punt was opnieuw het feit dat Dalto veel kan variëren in de aanval, en met 27 doelpunten doe je het gewoon goed. 

Verslag: Johan de Groot
Foto’s: Hans Bömer (korfbalfoto.nl)

De afgelopen weken speelde Dalto twee uitwedstrijden tegen topploegen uit de Korfbal League 2. Jesper Oele daarover: “In de wedstrijd tegen Unitas zijn we boven onszelf uitgestegen. We geloofden erin ondanks de zware nederlaag in de oefenwedstrijd. Dat komt door de stappen die we sindsdien hebben gezet, onder meer door meer vastigheden in het spel in te bouwen. Tegen AW.DTV hadden beide ploegen elkaar in de eerste helft in de tang, en maakte Mick Snel voor hen het verschil. In de tweede helft hebben we een en ander omgezet en dat pakte goed uit. De vakwissel van Lotte leverde ons meer doelpunten op, maar het nadeel was dat Jet Hendriks daardoor ook meer ging mee scoren. Het lukte net niet om langszij te komen, maar de wedstrijd heeft wel laten zien dat we voor niemand bang hoeven te zijn. Vanavond is voor ons een wedstrijd die we moeten winnen, hoewel TOP Arnemuiden een stugge ploeg is die nooit opgeeft en het maximale er uit haalt. Maar als we de hele wedstrijd scherp zijn dan moet het lukken”.

De score werd geopend door Gideon, die vrijgespeeld werd door Mathijs. TOP Arnemuiden antwoordde direct met een tegentreffer, maar Rene zorgde ook direct daarop weer voor een voorsprong voor Dalto. TOP speelde alles over de dames en kon weer gelijkmaken. Dalto had echter veel rebounds en daardoor ook meer schoten. Het aanvalsvak van Mathijs had veel over, en de als altijd met veel inzet duellerende Fleur forceerde met een doorbraak een strafworp, die zij zelf benutte. Mathijs werd vervolgens zelf vrijgespeeld door Gideon en bracht de score op 4-2. Lotte zorgde even later van afstand voor 5-3, en ook Gideon schoot van afstand raak met een haast achteloos lijkend schot. Even later deed hij dat opnieuw, waardoor Dalto uitliep naar 7-3. In het andere vak liep het aanvallend wat stroever. TOP kwam terug tot 8-6, maar vervolgens nam Rene het heft in handen: met behulp van knap reboundend werk van Kris zorgde hij met twee goals voor 10-6. Een doelpunt van Enza werd afgekeurd wegens duwen tegen de paal, maar ze nam even later revanche door de 11-7 te scoren.

In de fase kort voor rust ging het niet zozeer om de vraag of Dalto een voorsprong zou hebben, maar met hoeveel. Mathijs maakte ondanks veel druk de 13-9, en Fenna – die aanvallend tot dan toe minder uit de verf kwam – toonde mentale veerkracht door in de laatste seconden voor de rust voor de belangrijke 14-10  te zorgen.

In de tweede helft ging TOP in de eerste aanval door de schotklok na goed verdedigen van Dalto. De aanval van Dalto over de dames lukte een paar keer niet, maar  Mathijs maakte er met een mooi schot 15-10 van. Fenna benutte een strafworp en Rene kon opnieuw in de herkansing scoren nadat zijn doorloopbal mis ging en Kris de bal uit de rebound mooi naar hem toe tikte. Enza kwam in de tweede helft goed op schot en zorgde voor een voorsprong van zeven doelpunten (18-11). TOP ging veel wisselen en ook vaker Anita de Ridder uitspelen, die twee keer scoorde maar goed werd verdedigd door Lotte. De scheidsrechters gaven op een ontspannen manier leiding en hadden goede controle, ze konden dan ook wel glimlachen over een duel om de bal tussen Gideon en zijn tegenstander waarbij beiden meters over de grond schoven.

Dalto had aanvallend een mindere fase, waardoor TOP halverwege de tweede helft terug kon komen tot 19-15. Jesper nam een time-out, waarin Lotte vroeg om een goede aangeef voor een doorloopbal. Met een tikje op de schouder van Jesper ging ze het veld weer in, en snelde ze vervolgens langs haar tegenstander om subliem de daad bij het woord te voegen (20-15). TOP bleef aanhaken, maar kwam niet dichterbij dan vier doelpunten omdat Dalto ook via verschillende spelers de korf bleef vinden. Kris stond vooral onder de korf, maar had met de 22-17 een mooi afstandsschot. Gideon was ook nog twee keer succesvol door zijn tegenstander onder de korf te slim af te zijn. Lotte zorgde met een voor haar kenmerkend hoog schot voor 25-19, en daarmee was de beslissing vijf minuten voor tijd wel gevallen. Quinty, Yoni en Mark vielen nog in, en het laatste doelpunt was voor Enza die daarmee de eindstand van 27-22 op het bord bracht.

Mathijs deed na afloop het plan uit de doeken om de eerste tegenstander van Gideon (die al na tien minuten werd gewisseld) verdedigend onder druk te zetten: “Dat pakte goed uit, en onze kracht is dat we over alle schijven kunnen scoren. Verdedigend hadden we controle, maar soms waren we bij de vakwissel niet scherp. TOP is een stugge ploeg die het de topteams nog moeilijk gaat maken. Tegen DSC verwacht ik een gelijk opgaande en dus spannende wedstrijd. Prachtig natuurlijk dat er een bus met supporters meegaat.”  Ook Jesper was tevreden met de overwinning: “We zijn geen moment in gevaar geweest, ook al waren we niet altijd even alert. Er zijn zeker verbeterpunten, maar daar werken we aan. De punten zijn vanavond het belangrijkste.”

Doelpunten Dalto:
Rene 6, Mathijs 5, Gideon 5, Enza 4, Lotte 3, Fenna 2,  Fleur 1, Kris 1.

Ander nieuws

Update van het S-team

3 likes

Zomertrainingen

0 likes

Jaaragenda seizoen 2024/2025 (paar wijzigingen)

1 likes

Dalto Gala, meld je nu aan!

3 likes