Dalto klopt Oost-Arnhem in fel duel

20200916 Rene Siedsma Dalto-OA

Rene Siedsma scoorde gisteravond zeven keer tegen Oost-Arnhem. Foto Hans Bömer

Driebergen
De korfballers van Dalto hebben gisteravond in de hoofdklasse met 22-18 van Oost-Arnhem gewonnen.

De Driebergers zitten in aanloop naar de start van de Korfbal League in een kooi en op 24 oktober, als Dalto de rentree op het hoogste korfbalpodium opluistert met een bezoek aan Groen Geel, gaat de kooi open. “Alle energie en alle trainingen moeten er dan uitkomen”, doceert Dalto-coach Barry Schep. Deze week speelt hij met zijn ploeg drie topduels. Zaterdag ging Dalto met 24-23 onderuit bij Wageningen, gisteravond dus winst op Oost-Arnhem en aanstaande zaterdag wacht het thuisduel met DSC.

Toch ligt de prioriteit niet bij winnen, maar bij ontwikkelen. “Wij willen zo goed mogelijk voor de dag komen in de Korfbal League”, zegt Schep. “Op dat niveau willen wij ons straks handhaven. Vanaf volgende week gaan we in de zaal trainen en oefenwedstrijden spelen, terwijl we dus nog bezig zijn met de veldcompetitie. Als het zaalseizoen goed is verlopen en we staan er voor de tweede helft van de veldcompetitie goed voor, dan willen we graag meedoen om promotie naar de ereklasse.”

Gisteravond zette Dalto een stap in de goede richting. In een bij vlagen felle ontmoeting met Oost-Arnhem leidden de Driebergers halverwege met 11-7. Toch kwamen de Arnhemmers na rust terug tot 19-18, maar verder liet Dalto het niet komen. Ondanks dat ontwikkeling centraal staat, meldde Schep dat hij ook graag wil winnen. Gisteravond werd hij op zijn wenken bediend.

Stan Bos