Dalto S-team van start!

Terugblik op een goede start

20190907 Dalto Arbitrage

Afgelopen zaterdag was de eerste competitiezaterdag van het seizoen 2019/2020. Direct een mooie dag voor het S-team, want maar liefst tien scheidsrechters (in opleiding) konden aan de slag.

Bram (Schaafsma) trapte de dag af en floot zijn eerste wedstrijd: Dalto E3 – VIKO E1. Ik heb zelf helaas niet kunnen kijken bij de wedstrijd, maar Ron was via de app positief: ‘Hij was vriendelijk, goed geconcentreerd en deed zijn best. Prima start!’.

Ondertussen konden we de D2 rustig aan Roy overlaten en floot Gijs zijn eerste wedstrijd als gediplomeerd Jeugdscheidsrechter EF. De andere wedstrijden werden ook op vakkundige wijze geleid door onze scheidsrechters, mooi om te zien dat de scheidsrechters ook bij elkaar kijken en elkaar tips geven waar nodig. Een stukje B2 kon ik ‘s middags nog meepakken en daarbij een compliment voor Dennis! De B2 is een prachtige wedstrijd voor een jeugdscheidsrechter om te fluiten en hij deed dat erg goed.

De Arbitragecommissie en het S-team streven er dit seizoen naar dat alle (jeugd)wedstrijden bij onze vereniging geleid worden door een gediplomeerde scheidsrechter of scheidsrechter in opleiding. Ik hoop dan ook dat wij geen teams meer hoeven aan te wijzen om een wedstrijd van een lager team te fluiten. De eerste competitiedag is dat in ieder geval goed gelukt!

Namens de Arbitragecommissie

Robin