Dalto Speciaal Korfbal samen met het G-team van Nova

Dalto is ruim 8 jaar geleden gestart met het aanbieden van korfbal aan mensen met een beperking en heeft inmiddels een vaste groep van 8 jongeren die elke zaterdag trainen. 

Korfbalvereniging Nova uit Bilthoven is in september 2021 gestart met het aanbieden van G-Korfbal en heeft contact gezocht om een keer samen iets te organiseren.

Afgelopen zaterdag was het zover en had het Dalto Speciaal Korfbal team een training met spelers van het Nova G-Korfbal team. Negen enthousiaste korfballers in de leeftijd van 7 tot 23 jaar stonden klaar in sporthal Hoenderdaal.

Super leuk om met elkaar te trainen, nieuwe oefeningen te doen en dat alles onder leiding van een actieve groep trainers. Vanuit Dalto hadden Gideon Gort (Nederland U19) en Dennis Noordermeer (Nederland Under 17) een mooie clinic bedacht. Samen met “onze eigen” Quinty Schild en Marco Van den Berge en extra hulp van Carel Wielinga jr. was het een sportief festijn. 

Nova bracht drie trainers mee en een flinke karavaan aan ouders als gezellig publiek op de tribune. Dit smaakt naar meer en we hebben afgesproken om op het veld bij Nova mee te trainen.

Samen sporten, samen doen!

Mocht je interesse hebben om op een zaterdag tussen 11-12 uur te willen helpen bij Speciaal Korfbal, mail ons op speciaalkorfbal@dalto.nl

Tekst: Minka Verheul

Foto’s: Hans Bömer