Dalto ster in continu leren en ontwikkelen

Aanstaande maandag start de KT2 inclusief trainersbegeleiding!

Aanstaande maandag start een groep Dalto trainers met de opleiding tot korfbaltrainer 2 (KT2).

In twee groepen zullen de trainers generieke ontwikkeling aangereikt krijgen in wijze van lesgeven en  didactiek, alsook meer specifiek op de kernkwaliteiten die zullen verschillen per trainer. Speelplezier voor zowel trainer als speler staat voorop. Want hoe leuk is het om van een groep losse individuen echt een mooi draaiend team te maken!

In de opleiding wordt gewerkt met oefengroepen, beeldmateriaal en er is ruimte voor het geven van feedback aan medecursisten.  We kijken er enorm naar uit! Een cadeautje voor alle trainers en daarmee tegelijkertijd voor alle spelers die onder deze trainers mogen trainen! Heb je interesse, geef je dan nu al op bij Robin en doe mee met een volgende ronde.

Bij deze opleiding biedt Dalto bovendien ook nog aanvullende, persoonlijke begeleiding (PB) om al onze trainers nog gerichter naar een hoger niveau te helpen. De PB’er geeft tips bij trainingen en wedstrijden, direct aansluitend op het lesmateriaal.

Doordat we binnen de KT2-opleiding alleen werken met trainers van Dalto, kunnen we hen kaders aanreiken die we binnen de club belangrijk vinden. We stimuleren onze trainers om zich te richten op de 5 inzichten van het Dalto trainerschap:

Visie Dalto

Het vijfde inzicht, terugkomend in het logo in de afbeelding hierboven, is specifiek op onze eigen vereniging gericht en houdt in dat elke trainer ‘positief coacht’, zodat iedere speler plezier heeft in het trainen en spelen van de wedstrijden en dat elke training en wedstrijd uitdagend is. Plezier en ontwikkeling staan voorop, dat maakt onze vereniging uniek.

Mocht je meer informatie willen of zelf een bijdrage hieraan willen leveren? Spreek een van ons aan of stuur een mail naar tc@dalto.nl.

Rick Memelink, Jolanda Zuijdendorp & Robin Meerman