Dalto-talenten op dreef bij Korbal challenge

RTC Midden Nederland

Met drie Dalto C1 heren en twee Dalto D1 heren was Dalto goed vertegenwoordigd in het RTC-team Midden-Nederland. Om 7:45 uur werd iedereen van het team verwacht in het Rotterdams Topsport Centrum. Om 8:30 u was de eerste wedstrijd van Midden-Nederland tegen het sterk geachte team Zuid. Van Dalto startte Tijme in de aanval met Meck en Larissa van Synergo en Maud van Victum. Jesper en Stijn stonden namens Dalto in de verdediging aangevuld met Evy (Victum) en Mandy (Synergo). Binnen 15 seconde opende Meck de score. De wedstrijd kwam verder maar stroef op gang en bij rust was het slechts 2-0. In de eerste minuut na rust scoorde Jesper de 3-0,maar daarna kantelde de wedstrijd en bracht Zuid de spanning in vijf minuten terug, 3-3. Jesper scoorde vervolgens de 4-3, maar ook die werd door Zuid gelijk getrokken. Met nog drie minuten pakte Midden Nederland vanaf de strafworpstip de winst, 5-4.

De tweede wedstrijd tegen de Vallei, bekend van o.a. SKF en DVO startte met Dennis in de aanval, samen met Jada en Sven van Victum en Anne Maartje van Synergo. Het verdedigingsvak was broers en zussen. Zussen Mandy en Naomi van Synergo en de broers Jesper & Yari samen. Na twee minuten had Dennis zijn eerste goal er in liggen, en daarna volgden nog veel kansen op 2-0, maar het was De Vallei dat in de zevende minuut gelijk maakte en tot aan de rust nog viermaal scoorde. Na rust werd er eerst nog een stip gemist, waarna Jesper dit herstelde met een doorloopbal, 2-5. Maar deze goal bracht geen verlossing, via 2-6, 3-6 liep De Vallei uit naar 3-7 (officieus 3-8). Helaas was de eerste nederlaag daarmee een feit.

De derde wedstrijd werd gespeeld tegen het toch wel teleurstellende Groningen. Aan Midden-Nederland de taak om net als eerdere tegenstanders van Groningen, een ruime uitslag neer te zetten. Larissa, Maud, Meck en Yari startten in de aanval; Evy, Jada, Sven en Stijn startten in de verdediging. Stijn schoot na acht minuten, vlak na de 3-0 de 4-0 binnen en bij rust was het 6-0. Ook na rust scoorde Stijn, nu de 7-0. Met nog vier minuten op de klok redde Groningen de eer, 8-1. Yari schoot de 9-1 binnen met daarna nog één goal van Groningen, 9-2. Deze winst was binnen en met nog twee wedstrijden te gaan was er nog van alles mogelijk.

De vierde wedstrijd was tegen Drenthe, dat verrassend van het Oosten had verloren. Winst was nodig om de druk er bij de Vallei op te houden, zij hadden alleen gelijk gespeeld in hun eerste wedstrijd tegen Het Oosten (3-3).
In een sterke opstelling met vier Dalto-heren moest deze wedstrijd over de streep getrokken worden. Jesper en Stijn startten met Larissa en Anne Maartje in de aanval. Dennis en Tijme begonnen met Mandy en Naomi in de verdediging. De opening was voor Drenthe, maar na vier minuten was het 1-1. Dennis scoorde 2-1 en door een gemiste stip van Drenthe kon Midden-Nederland op 3-1 komen. Jesper tekende vanaf de stip voor de 4-1 ruststand. De tweede helft was het weer Drenthe dat het eerste scoorde, maar een schitterende goal van Anne Maartje tussen 2 dames door betekende 5-2 en na de 6-2 tekende Stijn voor 7-2. Tijme maakte de laatste goal deze wedstrijd, na de 7-3 bepaalde hij de stand op 8-3.

De Vallei bleef ook gewoon winnen. En zij speelden hun laatste wedstrijd tegen Drenthe, maar na onze laatste wedstrijd. De opdracht was duidelijk, alleen winst was genoeg voor de eerste plaats, maar dan nog waren we afhankelijk van Drenthe. Eerst onze eigen opdracht. Een vak zonder Dalto spelers: Sven, Meck, Maud en Evy startte eerste aanval. Dennis, Tijme, Anne Maartje en Naomi begonnen in de verdediging. De start was hoopgevend, na 3 minuten 2-0. Maar Het Oosten kwam sterk terug naar 2-2, toch ging Midden-Nederland met voorsprong de rust in, 3-2. In de rust werd vanwege gelijke speeltijd nog gewisseld waarbij Yari in de ploeg kwam voor Sven. Larissa en Jada vervingen de dames in dit vak. Na rust weer een snelle gelijkmaker, maar Tijme scoorde vanaf de stip de 4-3. 2 minuten later stond Het Oosten toch op voorsprong 4-5. Waarna de stand binnen twee minuten weer omgedraaid werd, 6-5. Op 6-6 kon de wedstrijd beslist worden vanaf de stip, maar deze ging helaas mis. Maar Meck schoot Midden-Nederland kort daarna toch naar een overwinning. Ondanks de laatste wedstrijd van de Vallei konden de coaches Chyntia en Simeon terugkijken op een geslaagd toernooi.

Na een korte nabespreking en een lekker stuk taart kwam het team snel terug om de Vallei tegen Drenthe te zien spelen. De Vallei was niet opgewassen tegen het strijdlustige Drenthe. Vanaf het begin was de wedstrijd voor Drenthe dat uithaalde met een 6-1 overwinning. Hiermee werd Midden-Nederland eerste in hun poule! Een geweldige prestatie van een team dat sinds de zomer bij elkaar is. In 2019 worden nieuwe teams geformeerd. Alle Dalto C1 heren, Dennis, Stijn en Jesper en Synergo-spelers gaan voor RTC U15. Tijme en Yari gaan met de Victum-dames voor U13. Beide teams zullen aangevuld worden met nog een aantal Dalto-talenten en hopelijk ook met veel andere talenten van clubs uit de regio.

Edwin

RTC Midden-Nederland U17