Dalto U19 contra isso Bon Dias

20190120 Dalto A1 A2 - Bon Dias

Verslag: Floor
Foto’s: Carel sr

Afgelopen zondagavond maakte Dalto A1-A2 zich op voor de wedstrijd tegen Bon Dias. De Portugese korfballers uit Lissabon waren na een (ongeplande) tussenstop bij DSC toch maar onze kant op gekomen. Na een basale voorbespreking waaruit vooral het “goed overleggen met elkaar” naar voren kwam, werd ingefloten. Voor velen een eerste interland, dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden!

De grote leeftijdsverschillen in het team van onze tegenstanders (14-52) bleek toch goed te werken. Ze maakten het ons in de verdediging knap lastig. Met verre schoten en slimmigheden onder de korf wisten ze heel wat te scoren.

Dan had je natuurlijk nog het feit dat je niet dezelfde taal spreekt. Heel handig voor geheime tactieken maar wat zeg je dan aan het begin van de wedstrijd? Ik moest toch even nadenken…

Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met één punt verschil. Naast alle punten die voor verbetering vatbaar waren kunnen we ons ook een sportieve wedstrijd en mooie ervaring herinneren!

Vanmorgen vroeg zijn ze vertrokken naar Schiphol, waar ze nog doorvliegen naar Tsjechië voor een toernooi. We mogen blij zijn met zulke nette gasten, zoals ze zich gedroegen willen wij ze in ieder geval wel nog een keer ontvangen!

Dank aan alle gastgezinnen, zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk geweest!

Groetjes, en winnen zaterdag!