Dalto/A.L.P. Flex B1 plaatst zich voor halve finale!

In het kort . . . "HEERLIJK!!"

Dalto/ALP Flex B1

Zaterdag was het eindelijk zover, het toetje van de competitie. Omdat we als tweede waren geëindigd, mochten we naar Zaandam, op bezoek bij ZKV. Jawel, u kent ze nog. Op het veld mochten we er tien minuten voor terug komen… Ach goed, dat is geweest, het plan was duidelijk. Genoeg informatie gekregen en de kids wisten wat ze konden verwachten.

Vrijdag na de training was er nog een verrassing voor de B1. Alle ouders hadden een filmpje ingestuurd met succes wensen, schitterend om te zien. Ook hadden we nog wat speciale gasten. Mirte & Suus, Jelle de Sloper, Rudo, Wen & Winnie. Mooi dat ze de moeite hadden genomen om wat tekst in te spreken voor de B1.

Om half elf vertrokken we met genoeg auto’s naar Zaandam, gaf de ene tomtom de route net wat anders aan dan de ander, het maakte allemaal niet uit. Iedereen was keurig op tijd in Zaandam. Ivo, Rowin en Fenna waren vóór hun eigen kampioenswedstrijd met ons mee gereden naar Zaandam, tof dat jullie dat hebben gedaan guys!! De bank werd aangevuld met Mirte, Joni & Jannick. In de voorbespreking werden alle afspraken uiteraard even herhaald, gelukkig waren we snel klaar want het paste maar nét in de kleedkamer.

Na het voorstellen kon de wedstrijd eindelijk beginnen, de B1 was minder gespannen dan die week daarvoor, GELUKKIG. We zagen al wel gelijk dat één vak het redelijk lastig had. Daar stonden de twee lange mannen van ZKV, dus die pakten onwijs veel rebounds. Ondanks al die rebounds, kwamen wij via Kris op een 0-1 voorsprong. ZKV counterde met de gelijkmaker. Carel van afstand met de 1-2. Vanaf dat moment nam ZKV het initiatief. Ze pakten meer rebounds, waren wat scherper in de duels en misschien ook wel wat slimmer. Wij waren genoodzaakt om binnen zes minuten al drie wissels te doen. Twan ging naar het andere vak, zo dat hij de gevaarlijkste heer van ZKV zou kunnen uitschakelen en wat deed Twan dat toch fantastisch hè!!!

ZKV kwam op een 7-3 voorsprong, wij kregen veel vrije ballen en korte kansen tegen. Iets waar we wel op hadden gehamerd, maar onder druk is dat natuurlijk lastig. We kwamen door goals van Ruth (no merci), Kris en Carel terug tot 8-7. Ik voelde het geloof weer in de ploeg komen, hier was wat te halen! We speelden heel geconcentreerd, hadden ze verdedigend aardig onder controle en de doelpunten gingen makkelijker vallen. We hadden een aantal aanvallen om de gelijkmaker te maken, alleen viel die gelijkmaker niet… ZKV bracht het verschil naar twee en toen was de B1 het even kwijt. Foute passes, verkeerde keuzes en zo gingen we rusten met een 12-8 achterstand.

Genoeg te bespreken in de rust, er werd vooral op concentratie en focus gehamerd. Rond de korf opletten dat ze niet alles wegstappen en aanvallend kijken wat de verdediger doet, niet zomaar gooien. Ik vroeg nog aan ze: “Geloven jullie er in? Ja, dat doen we. Fijn zo!”.

Daphne zei al dat de eerste aanval gelijk het gat naar drie moest brengen, gelijk laten zien dat je er bent en Kris begreep dat. Heerlijke goal achter de korf. Anne had het sein ook begrepen en kreeg een stip mee. Zo stonden we na twee aanvallen op 12-10, als Carel de aanval daarna gelijk de 12-11 maakt komt het geloof weer terug. Ik houd me vanaf dan eigenlijk alleen maar bezig met de verdediging. Focus, opletten en erbij blijven. Wat stonden ze als tijgers te verdedigen, voor elkaar door het vuur gingen ze. Ik merkte wel echt dat ze het nodig hadden, ze moesten bij de les blijven. Kris lette even niet op, goaltje tegen. Zonde!

Maar ondertussen Justin voor de korf gezet en hij schoot van afstand raak, als Justin mee gaat, gaan we eroverheen!! Anne feilloos van achter de korf, natuurlijk en ik spring een gat in de lucht. Ik niet alleen trouwens, want het publiek deed ook lekker mee. Vreemd halletje, maar het had wel wat en het was sowieso mooi om te zien hoeveel publiek er mee was gekomen naar Zaandam. Afijn, terug naar de wedstrijd. We groeiden in de wedstrijd, werden steeds beter en beter. We hadden verdedigend zoveel controle dat ZKV wat begon te zeuren op elkaar, precies dat moesten we hebben. Carel en Twan voor de korf en dat zijn twee doelpunten!! Eindelijk staat we er twee voor, eindelijk hebben we die voorsprong te pakken.

Twan stond echt als een tijger te verdedigen, die jongen was in het begin erg goed, maar had tegen Twan vrij weinig in te brengen, echt enorme klasse van Twan. Zoveel focus, zoveel drive en zoveel inzet om zijn tegenstander lam te leggen. Wat was dat genieten zeg. Als hij dan zelf een schitterende korte kans scoort is er enorm veel vreugde. Maar we zijn er nog niet, 15-17 is de stand ondertussen. We zitten nog steeds aan de goede kant van de score, aanvallend loopt het moeizamer, maar verdedigend hebben we nog steeds veel controle. Als Justin gelijk daarna de 15-18 maakt, staat ZKV op knakken. Doordrukken….

Maar het lukt niet, we lopen een beetje tegen vermoeidheid aan, de wilskracht is echter aanwezig en daardoor blijven we aan de goede kant van de score. Uiteindelijk komt ZKV terug tot 17-18 en is dat voor ons het sein om Mirte in de brengen. Ja euh.. wat moet ik doen? Stormen!! Ja maar… Wat is nou m’n opdracht? Stormen. Zeg Fred, leg jij het maar even uit, ik hou me wel weer bezig met de verdediging. Mirte het veld in voor Reneé, Reneé speelde overigens een uitstekende wedstrijd, was haar tegenstander de baas en stond als een tijger aan te geven aan de boys. Mirte er dus in, stormen was de opdracht toch? Juist Mirte… Ik kon nog net knipperen met m’n ogen, want ze deed wat we wilden. Stip mee. Heerlijk! Carel benutte deze feilloos, 17-19 met nog vijf minuten te spelen. Het kan natuurlijk nog alle kanten op en wat duurden deze vijf minuten lang zeg… ongelofelijk! Maar Twan en Carel stonden fantastisch te verdedigen, voor Twan zette ik m’n spreekwoordelijke petje af. Tot twee keer toe kramp, maar hij ging door. Heerlijk. Mirte en Ellen onderschepten ook nog de nodige ballen. De aanval had het nog steeds moeilijk en maakte niet altijd de beste keuzes, maar goed, het blijft natuurlijk een leerproces… Met nog 50 seconden op de klok krijgt ZKV een strafworp, ik roep naar Fred TIME-OUT!! Hij hoort me niet, ik sprint naar de jurytafel en vraag om een time-out, we krijgen hem gelukkig net op tijd. Plan weer doorspreken, duidelijke afspraken en door.

De kids lopen weg, Daphne zegt het al: deze gaat mis. Klopt zeker! Heerlijk, ze houden wel balbezit, maar als we de bal onderscheppen met nog 20 seconden op de klok weten we eindelijk dat de overwinning binnen is!!!

HEERLIJK!! Wat een pot, wat was iedereen gesloopt, wat heeft iedereen er keihard voor gewerkt. We straalden als TEAM uit dat er niets te halen viel, als TEAM waren we niet te kloppen. Rudo zei het mooi in zijn stukje: “Deze wedstrijden worden niet altijd op kwaliteit beslist…”.

De halve finale is bereikt en dat gaat weer een hels karwei worden. DVO B1 is de tegenstander en op zich verloren we daar maar met 9-22 van op het veld. Gelukkig zijn we wel enorm gegroeid en zijn dit wedstrijden op zich… Maar feit is wel dat het een behoorlijke klus gaat worden en daar kunnen we uw steun goed bij gebruiken!!

Barbara


De halve finale wordt gespeeld bij OVVO in Maarssen. Aanvang 14.00 uur. Hier vind je meer informatie.


Dalto/ALP Flex B1

Bloemen van ZKV, sportief en attent!