Dalto/A.L.P.Flex B1 plaatst zich voor de kwartfinale!

Dalto B1 - SKF B1

Een weekje later dan gepland, maar de B1 heeft zich nu definitief geplaatst voor de kwartfinale en dat is een ontzettend knappe prestatie.

Het 6e speelde voor ons, met daarin onze teammanager Daphne. In dit schitterende vriendenteam zit ook mijn zusje. Waarom deze informatie ? Nou ik zal het u eens even vertellen.

De B1 moest tegen SKF B1, tot nu toe werd daar al twee keer tegen gespeeld en twee keer konden de punten mee naar Driebergen. Vooraf dan wat zenuwen ? De kids waren aan het inschieten, het was niet altijd even scherp dus ik probeerde ze toch wel op scherp te zetten. Komt er ineens iemand aan m’n nek hangen : ‘Hé bar, succes hè!’ Joe dank je wel zusje, maar waarom die knuffel? Je bent normaal helemaal niet zo van het knuffelen ? ‘Nee, maar ik zie dat je het nodig hebt’. Ja daar had ze ook wel gelijk in, ik was stiekem best een beetje zenuwachtig. Als iets moois dichtbij komt, vind ik dat altijd toch wel spannend.

Afijn, de scheids fluit in. Anne schiet achter de korf de 1-0 binnen. Ik krijg gelijk een flashback, SKF uit, wat was Anne goed hè. We zijn een beetje zoekende, we zijn duidelijk beter, maar pakken te weinig rebounds en zijn ongelukkig in de afronding. Rebound iets belangrijker maken, Kris voor de korf, 2-0.  Justin in de aanval, 3-0 met een schitterende doorloopbal en 4-0 van afstand. Zo mooi om te zien dat hij het plezier weer terug heeft en wat voor enorme meerwaarde hij dan voor de B1 is!! Kris in de aanval, 5-0 en 6-0. Kris had de scheidsrechter niet altijd mee, maar het was ontzettend knap om te zien hoe hij dat uiteindelijk omzette in doelpunten. Carel gaat zich ook met de score bemoeien en zo staan we 7-0 voor. Time-out voor SKF B1, aanvallend zetten we de puntjes op de i en verdedigend zo doorgaan. Blijf elkaar helpen, dan zijn we zo ontzettend goed! Na de 7-0 komt SKF B1 voor het eerst op het scorebord. Maar wij gaan gewoon lekker door waar we gebleven waren. Ondertussen komt m’n zusje me aantikken, ‘Bar ik ga nu naar huis, het komt namelijk wel goed’. Ondertussen weet Ruth een schitterende assist van Kris te benutten.  Justin weer van afstand en een korte kans, deed de rest van het vak dan niet mee? Ja natuurlijk wel. Joni had een beetje pech in de afronding. Reneé stond fantastisch te rebounden, ging elk duel hard in en gaf heerlijke assists.  Zo gingen we rusten met een 14-3 ruststand.

In de rust was dan ook weinig te zeggen. Verdedigend uiteraard uitstekend, aanvallend rebounds pakken, bewegen na het schot en door.

SKF B1 maakte na rust het eerste doelpunt. Reneé bekroonde haar goede eerste helft met een doelpunt. Daphne en Fred zeiden nog: eindelijk iemand die echt blij is met een doelpunt! Heerlijk om die glimlach na een doelpunt te zien. Ruth schoot daarna ook van afstand raak, wat ook een behoorlijke opluchting voor haar was. Justin en Carel gingen door waar ze gebleven waren. Echter deed SKF B1 het prima in de tweede helft, wij lieten het ook wel een beetje toe. Vonden het prima, wisten dat het goed zat en wilden eigenlijk zo snel mogelijk de bal hebben. Anne kwam ook twee keer los van haar tegenstander en maakte dit feilloos af. Bij een 23-10 stand gingen we wisselen, Rowin en Ivo hebben het hele seizoen reserve gezeten en mochten nog zeven minuutjes meedoen. Xanne mocht dat ook, “ja euhh bar, ik vind dit dood eng hoor!” Heerlijk. Lekker gaan joh! Doen waar je goed in bent. Twan kon gelukkig ook nog even meedoen, hij was met schaatsen gevallen op z’n pols, maar was op tijd opgelapt. Twan maakte nog twee doelpunten, een fantastische doorloopbal en een stip die hij zelf meekreeg. Zo won de B1 de wedstrijd met 25-13 en zijn we geplaatst voor de kwartfinale.

Wie, wat, waar en hoe?

Wie = afhankelijk van de wedstrijd op 3 maart tegen DSC B1. Winnen wij met drie verschil dan worden we eerste en spelen we thuis tegen Achilles B1, verliezen we die, spelen we die gelijk of winnen we met één of twee verschil dan worden we tweede in de poule en mogen we naar Zaandam.

Wat = kwartfinale

Waar = te lezen bij wie.

Hoe = in het geel / zwart.

Over twee weken spelen we uit in Eindhoven en ik neem aan dat u allemaal in Eindhoven aanwezig bent. Omdat het eerste daar de play-off plek binnen kan halen en hoe moeilijk is het dan om een uurtje of drie eerder te komen om de B1 aan te moedigen. De vorige wedstrijd speelde de B1 één helft fantastisch tegen DSC B1, maar door het inbrengen van een A1-speler lieten we ons door de wijs brengen. We weten nu ook dat ze dat weer gaan doen, zijn er op voorbereid en gaan met veel vertrouwen naar Eindhoven!

Dan toch nog even terug naar de kwartfinale. Want, wat is dat toch ontzettend knap! Vier spelers uit de B1 van vorig jaar mochten dit al eens mee maken. Sommigen zaten reserve, sommigen waren erbij als supporter. Maar met zo’n nieuw team, deze prestatie neerzetten, spelers individueel zien groeien, maar vooral als TEAM gegroeid is toch fantastisch. Van te voren hadden maar weinig mensen dit verwacht, wel gehoopt natuurlijk. Voor de jeugd is er niets mooiers dan zulke wedstrijden spelen, het liefst zo veel mogelijk. Die wedstrijden heb je nodig om een grote speler  of speelster te worden. De B1 is goed op weg, maar er zit nog veel meer rek in….

Barbara