Dalto/A.L.P. Flex B1 wint van SKF B1

20180414-dalto-b1-skf-b1-header

Voor de vijfde keer dit seizoen kwam de B1 SKF B1 tegen. Vriendelijke coaches, prima mensen! Vier keer werd er tot nu toe van SKF B1 gewonnen. De eerste wedstrijd tegen SKF B1 was er één die we heel snel wilden vergeten, met een 6-9 eindstand gingen de punten toen mee naar Driebergen.

Voor de B1 was het wel zaak om weer punten te gaan pakken, twee weken geleden werd er van Wageningen B1 verloren. Gek? Nee hoor, natuurlijk wil je altijd winnen als je in het veld staat. Maar ik vind het, op z’n zachtst gezegd, niet prettig gepland van de KNKV. Een week na dé piek van het seizoen, moest de B1 weer op het veld verschijnen. Regen, wind, zon, kou, warmte allemaal dingen die je dan natuuuuuurlijk als excuus kan gebruiken 😉 Dat deed de B1 niet, maar feit was wel dat het na één helft op was.

Goed, SKF B1 stond dus op het programma. De B1 begon prima, Kris speelde een heerlijke wedstrijd. Was zijn tegenstander in alle opzichten de baas. Onderschepte veel ballen, maakte heerlijke doelpunten en speelde zijn medespelers met gemak vrij. Een genot om naar te kijken zoals u wel kunt lezen. Het vak van Kris speelde sowieso prima.  Verdedigend stond het als een huis, er werd goed voorverdedigd en aanvallend werd er een hoog rendement gehaald. Het vak met Justin, Twan, Joni en Reneé had het zeker de 1e helft wat lastiger. Dat had niets te maken met het spel, maar wel met de afronding. Ze kregen zoveel kansen, dat ze zichzelf lek stonden te schieten. Justin was misschien ook wel een beetje te laat naar bed gegaan, maar hij werkte keihard. Rebounds waren er genoeg. De energie werd eigenlijk precies in de verkeerde dingen gestoken. Maar doordat de verdediging zo goed dicht zat, hadden ze alle tijd om tot een goal te komen. Twan schoot twee keer van afstand raak, Joni scoorde een heerlijke doorloopbal en zo gingen we rusten met een 10-5 voorsprong.

Wat zeg je dan in de rust ? Naja, het spel was prima, kansen waren prima, alleen de afronding moest echt wat beter. Dat vonden de spelers gelukkig zelf ook, dus dat was een mooi doel voor de 2e helft. Want feit is gewoon dat wij veel beter zijn dan SKF B1, niet om ze te kort te doen, maar de B1 is op alle fronten een stuk verder.

Vijf minuten na rust ging de hendel eindelijk los. Mirte, was vandaag onze materiaalvrouw zag het allemaal gebeuren. Anne, met een oorontsteking op de bank had het scorebord keurig onder controle en Carel heeft de 2e helft lekker warmgelopen.

Het spel werd ook wel iets beter, maar de kansen gingen er nu wel in. Reneé twee keer van afstand, werd geblokt tot grote vreugde van SKF en schoot de bal daarna feilloos door het mandje, heerlijk! Joni ging zich ook nadrukkelijk met de score bemoeien en gooide er een paar door het mandje. Justin gooide zijn tweede stip wel raak, ondanks dat hij al had gemist. Twan herpakte zich ook erg goed. Ellen liet zich aanvallend goed zien, stippen mee, knappe doorloopballen en een afstandschotje. Daarnaast wist ze haar dame in de rebound vaak genoeg af te troeven, terwijl haar dame toch echt een kop groter was! Ruth speelde een stabiele wedstrijd, had wat pech in de afronding, maar maakte uiteindelijk ook een lekker doelpuntje na een heerlijke assist van Kris. Jannick stond weer heerlijk voor zijn vak te spelen en pakte genoeg rebounds, hij beloonde zijn wedstrijd ook met een doelpunt.

Zo won de B1 de wedstrijd met 24-13 en staat het nu op de 2e plek, vier punten achter op DVO en vijf punten voorsprong op de nummer zeven. Een bizar spannende competitie.

Barbara