Dalto/Bergse Bossen C2 gedropt!

Dalto/Bergse Bossen C2 wint dropping Grote Clubactie

Van alle C- en B-teams heeft de C2 de meeste loten verkocht tijdens de Grote Clubactie en daarmee hebben zij de dropping gewonnen. Op 10 februari was het dan zo ver: de C2 werd in de koude winternacht gedropt in de donkere bossen van de Heuvelrug. Doel van de dropping? Zoveel mogelijk opdrachten uitvoeren om punten te verdienen én ervoor zorgen dat je uiteraard als eerste terug bent bij de Dalto-kantine!

Eerst met z’n allen gezellig eten en daarna in de schemering nog even voetballen. Als de duisternis dan echt gevallen is, gaat het toch echt gebeuren. De groep wordt gesplitst en onder leiding van teamcaptains Nienke en Iris vertrekken we geblinddoekt naar de droplocatie in Maarn, of was het nou Amerongen… 😉

Team 1 Iris, Annelotte, Inge, Erik, Gijsbert, Alex & Robin

Dropping Dalto/Bergse Bossen C2

‘Jongens, sta eens stil en kijk eens achterom!’. We zijn de piramide inmiddels voorbij en staan bij het Henschotermeer vol in het zicht van een beveiligingscamera (blijkbaar hangen die daar…). Als we vervolgens ook nog in de verte een naderend licht zien, besluiten we het direct op een lopen te zetten. Afgeweken van de route die we bedacht hadden, moeten we onderweg een echt ‘Keespad’ nemen zoals Erik dat zo mooi zei (dwars door de bossen dus). Ze hadden eerder de bordjes inderdaad goed gelezen, ‘Verboden toegang na zonsondergang’ en je zag op dat moment bij sommigen ook wel de twijfel, maar uiteraard geldt dat niet voor een dropping.

Uiteindelijk zijn we toch nog mooi op tijd in Maarn voor de trein terug naar huis. Heerlijk als je dan even kunt zitten en wat kunt eten, na zo’n tocht van drie uur.

Hoewel het fotobewijs zeer duidelijk is, zat blijkbaar ook de andere groep in die betreffende trein. Hoe? Tot op de dag van vandaag heeft niemand uit onze groep enig idee…

Team 2 Nienke, Lieneke, Stijn, Steijn, Thijs & Patrick

Dropping Dalto/Bergse Bossen C2

Geflankeerd door borden die ons waarschuwen voor militair schietterrein, wandelen we omhoog een heuvelachtig bosgebied in. Achter ons worden de lichtjes van de bewoonde wereld steeds kleiner. Bovenaan de klim doemt aan onze linkerhand de gestalte van een groot bouwwerk op. We verleggen onze koers en binnen no-time bereiken we de Piramide van Austerlitz. Een bijzonder aanzicht onder een heldere sterrenhemel. Ik kan er nog wel een tijdje over doorschrijven, maar ik zal ter zake komen: de eerste punten zijn binnen!

Goed. Wat nu? Een plan maken! We zijn er net achtergekomen dat we in ruil voor 50 punten treinkaartjes hebben gekregen. Wederom verleggen we onze koers: het station van Maarn wordt ons doel. Even snel afwegingen maken of we de opdrachten zullen uitvoeren of dat we de snelste tijd willen neerzetten. Dat laatste besluiten we te doen.

De pas wordt er flink ingezet en na een uur ploeteren door het bos bereiken we de bebouwde kom van Maarn. Tringtring… Telefoon! Het is de andere groep. Wat zeggen we? Dat we al in Driebergen zijn? Ja! Vanaf dat moment kan ik nog maar één ding zeggen: James Bond, eat your heart out! Wil je weten hoe het afloopt? Vraag het gerust één van mijn teamgenoten, die leggen het je graag uit!

En dan nog dit…
Komende zaterdag speelt de C2 een wedstrijd waarvan ik een maand geleden niet meer verwachtte dat we ‘m zouden gaan spelen. In tegenstelling tot de concurrentie is de C2 wel rustig gebleven en daarvoor kunnen de spelers zichzelf zaterdag belonen!

24 februari 2018, 12.10 uur, Dalto C2 – KVA C1

Patrick & Robin