Dalto/Bergse Bossen C2 kampioen!

De C2 werd afgelopen zaterdag na een spannend competitieslot kampioen!

Dalto/Bergse Bossen C2 kampioen!

Door drie nederlagen op rij voor Victum C1 had de C2, met nog twee wedstrijden voor de boeg, alles weer in eigen hand. Twee weken terug werd er uit bij TZ C1 gewonnen: 2-6. De C2 was veel beter maar wist het kwaliteitsverschil niet uit te drukken in een grote score. Best jammer, want er waren veel ouders meegereisd naar Maartensdijk. Het belangrijkste, de punten, namen we wel mee naar huis!

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de kampioenswedstrijd! Veel kan ik daar niet over schrijven. De C2 was goed en het door omstandigheden verzwakte KVA wist geen weerstand te bieden. De uitslag van 27-3 zegt voldoende. Eén ding is het vermelden nog waard… Alle 12 spelers kwamen tot scoren in de kampioenswedstrijd!

Scoren deed de C2 sowieso wel dit seizoen. Als we een blik op de stand werpen zien we dat de C2 veruit de meeste goals heeft gemaakt en de minste goals heeft tegen gekregen. Met name in de thuiswedstrijden was de C2 op dreef. DOS (W) en TZ werden verslagen met 17-5 en 15-4 terwijl de hoofdstedelingen een 18-7 nederlaag moesten incasseren. In deze wedstrijd wist Loeka zes keer de korf te vinden, en dat terwijl ze pas in de rust het veld in kwam! Samen met Stijn waren zij onze aanvalsleiders, iedere wedstrijd goed voor een paar doelpunten.

Lieneke, wat is het leukste aan korfbal? Ohja, scoren! Fijn om te zien dat Lieneke in de loop van het seizoen steeds vaker haar eigen kansen is gaan opeisen, én afronden! Dat geldt ook voor Inge. Belangrijk in de uitwedstrijd tegen TZ. Zeker 20 minuten heeft er een stand van 2-3 op het scorebord gestaan. Met twee treffers brak Inge de ban en konden we opgelucht ademhalen.

Annelotte en Steijn, heersers in de rebound. Ballen afvangen en weer uitdelen, zorgen dat vakgenoten kunnen herhalen en scoren. Annelotte pakte al regelmatig een doelpuntje mee, Steijn weet ook steeds vaker afvallende ballen om te zetten in goals. Rustig schieten, dan ploft die bal er vanzelf wel in!

Iris en Nienke. Onafscheidelijk op de trainingen en soms niet stil te krijgen. In de wedstrijden daarentegen altijd fanatiek, altijd willen winnen. Als aanvoerster gaat Nienke altijd voorop in de strijd, Iris is altijd goed voor de nodige onderscheppingen. Daarnaast zijn het ook gewoon sfeermakers binnen het team en die kan je ook niet missen!

Gijsbert, wat doe je? Ja, uh… dat weet ik niet! Gedreven, enthousiast en chaotisch. Als hij iets vaker de rust kan bewaren dan is hij tot mooie dingen in staat. Zoals in de thuiswedstrijd tegen AW.DTV toen hij ons met vier goals in de eerste helft in de wedstrijd hield. Erik is eigenlijk precies de tegenpool. Iets te veel nadenken. Af en toe moet je het gewoon doen. Durf die bal eens te gooien, durf een te schieten. We weten immers dat als je scoort je het beste kan juichen van het hele team!

Al met al is het een dik en dik verdiend kampioenschap! Even genieten nu en dan kunnen we ons gaan voorbereiden op de kampioenspoule van de voorjaarscompetitie. Ik ben benieuwd of we daar ook iets moois kunnen presteren!

Patrick

Bergse Bossen, shirtsponsor Dalto